02 / 05 / 2024

Silivri-Danamandıra Tabiat Parkı'na bina yapıldı!

Silivri-Danamandıra Tabiat Parkı'na bina yapıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan Silivri- Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme bina yapılması çevrecilerin tepkisine yol açtı. 3 metreye 7 metre uzunluğunda yapılan binayla ilgili çevreciler Silivri Belediyesine şikayette bulundu.



Esenyurt Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan ve birinci derece sit alanı olan Silivri- Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme bina yapılması çevrecilerin tepkisine yol açtı. 3 metreye 7 metre uzunluğunda yapılan betonarme binayla ilgili Silivri Belediyesine şikayette bulunan çevreciler, “Kaçak olduğu için köylünün ahırları yıkılırken,birinci derece sit alanı olan yere betonarme yapı yapılmasına nasıl izin veriliyor?” diyerek tepki gösterdi. Suç duyurusunda bulundu. Silivri’nin Danamandıra Mahallesi'nde bulunan ve 49 yıllığına Esenyurt Belediyesi'ne kiralanan Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme yapılaşma yapılması çevrecileri harekete geçirdi. Beton yapılaşma yapıldığını gören çevre ve doğaya duyarlı vatandaşlar konuyu Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a ileterek, Tabiat Parkının doğal güzelliğinin beton yapılarla bozulmaması için Korsan’dan yardım istedi. Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, çevreci vatandaşlardan gelen talep üzerine  Tabiat Parkında kaçak betonarme yapılaşma olduğu gerekçesiyle Silivri Belediyesi'ne suç duyurusunda bulundu.



Betonarme bina yapılıyor



Birinci derece sit alanı olan Danamandıra Tabiat Parkı'nın içine beton bina yapılarak doğanın doğal dengesinin tahrip edildiğini söyleyen Silivri Çevre Derneği Başkam Ali Korsan, "Danamandıra Tabiat Parkı'nda kaçak yapılaşma var. 3 metreye 7 metre uzunluğunda betonarme bina yapılıyor. Parkta hummalı bir çalışma var. Beton kalıplan, demir ve yol malzemeleri var. Bu da şunu gösteriyor, orada o beton kalıpların ve demirlerin bulunması oraya betonarme binaların yapılacağıdır. Sit alanı olan bir yere doğanın dengesini bozacak yapıların yapılması, o tabiat parkının tahrip olmasına neden olur" dedi. 



Yetkilileri göreve davet etti 



Aynca Danamandıra Mahallesin'nde vatandaşların ahır ve evlerinin kaçak olduğu için yıkıldığını hatırlatan Ali Korsan, "Ama Esenyurt Belediyesi hazine yeri olan ve birinci derece sit alanı olan ta-biat parkına betonarme bina yapıyor. Biz çevreciler olarak bu duruma isyan ederken, bizim

yetkililer uyuyor. Sit alam tahrip edilemez ve kaçak yapı yapılamaz. Ben buradan yetkilileri göreve davet ediyorum. İçinde iki tane gölünde bulunduğu doğa harikası tabiat parkının beton yapılarla tahrip edilmesinin önüne geçsinler” diyerek, ilgili kurumlan göreve davet etti.



Fatma SARIBIYIK YILDIRIM/Gazetem İstanbul


Geri Dön