28 / 04 / 2024

Karşıyaka Nergis sakinleri park alanına bina yapılacağını iddia etti!

Karşıyaka Nergis sakinleri park alanına bina yapılacağını iddia etti!

Nergis Mahalle Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi 'nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağı iddiasına karşı mahalleli ayağa kalktı.




Nergis Mahalle Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağı iddiasına karşı mahalleli ayağa kalktı. Mahalle muhtarı Ayşen Önder ile birlikte yaklaşık 30 kişi ellerinde taşıdıkları pankartlarla Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a tepki gösterdi. Muhtar Ayşen Önder, "Burası belediyenin kamusal alanıymış, isterse 2 blok 5 kat halinde blok dikebilirmiş. Halk da buna tepki gösterme hakkına sahip değilmiş. Fen işleri müdürümüz de aynı şeyi tekrarladı, halk abartıyormuş. Başkanımızın demesine göre yeşile hiçbir zarar verilmeyecekmiş. Ama mevcut bina 200-250 metrekare. Herhalde belediyede birimler birbirinden habersiz çalışıyor. Yapı ruhsatını bir incelesin, taban alanı ne kadar bu binanın, bir baksın. 385 metrekare taban alanlı bina yapmaya çalışıyor buraya" dedi. 


Pankart dikkat çekti 

Dikkat çeken ayrıntıysa parkın girişine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın astırdığı pankart oldu. 'Sevgili Mahalle Sakinleri' başlıklı pankartta, "Belediyemiz tarafından 'Kadın Dayanışma Merkezi' yapılacak bu alan 2002 yılından itibaren imar planlarında 'Belediye Hizmet Alanı'dır. Kadın dayanışma merkezinde hizmet verecek revir, avukat, psikolog ofisi, muhtar ofisi, toplantı salonları ve kafeteryanın bulunduğu hizmet binası mevcut alanın daha verimli kullanılması için ve de yeşil alan miktarında hiçbir azalma olmayacak şekilde planlanması sağlanmıştır" dendi


Yeni Asır


Geri Dön