12 / 05 / 2024

izmir eylem

izmir eylem

Nergis Mahalle Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi 'nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağı iddiasına karşı mahalleli ayağa kalktı.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahipleri hem uzun süren teslimat süreci hem de sürekli olarak artış gösteren kira zamları nedeniyle eylem yaptı...

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

İzmir Bayraklı'da inşaat işçilerinden eylem!

ADALET Bakanlığı'nın Bayraklı İlçesi'nde yapımı devam eden İzmir Bölge İdare Mahkemesi Binası inşaatında çalışan işçiler taşeron firmanın maaşlarının ödemediğini öne sürerek eylem yaptı.

64.Hükümet 2016 Eylem Planı, yalıtım sektörüne atılım yaptırır!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, geçtiğimiz günlerde açıklanan 64’üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Eruslu, “Bu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde yalıtım sektörü büyük atılım gösterir” dedi.

Anka Yapı Fikirtepe projesinde eylem!

Dün bir grup temsilci ve vatandaşın katılımıyla Anka Yapı'nın Fikirtepe'deki satış ofisi önünde eylem yapıldı. Vatandaşlar Şaadet Temel ile görüşme talebinde bulundu.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

Bandırma Şirinçavuş'ta yapılacak termik santral için eylem yapıldı!

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Şirinçavuş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin ÇED toplantısı mahalle kahvesinde gerçekleştirilirken, termik santrale karşı olan vatandaşlar ise toplantının yapıldığı alanda termik santrale karşı eylem yaptı.

64.Hükümet 2016 Eylem Planı'nda inşaat sektörüne ilişkin maddeler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümetin 2016 yılı eylem planını açıkladı. .64. hükümetin 2016 Eylem Planı'nda inşaat ilgili maddelere de yer verildi. İşte o maddeler...

Makrom mağdurları 17 Aralık'ta eylem yapacak!

Makromtek Esenyurt mağdurları yeni eylem için harekete geçti. Bütün mağdurların katılacağı dev bir eylem gerçekleştirmek isteyen mağdurlar protesto gösterisini Esenyurt Kaymakamlığı'ndan izin alarak yapacak...

Davut Çetin: 2016 Eylem Planı çıkarılacak!

Antalya ve ATSO olarak vizyonumuzu büyütmemiz, daha fazla ve daha hızlı çalışmamız gerekiyor diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Müşterek Toplantısı’nda öncelikli konuların belirlenip “2016 Eylem Planı”nın çıkarılacağını vurguladı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Burdur Gölü eylem planı için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü Havzası ve Eylem Planının İlanı ve İmza Töreni’ne katıldı.

izmir eylem Haberi

izmir eylem


Nergis Mahalle Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağı iddiasına karşı mahalleli ayağa kalktı. Mahalle muhtarı Ayşen Önder ile birlikte yaklaşık 30 kişi ellerinde taşıdıkları pankartlarla Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a tepki gösterdi. Muhtar Ayşen Önder, "Burası belediyenin kamusal alanıymış, isterse 2 blok 5 kat halinde blok dikebilirmiş. Halk da buna tepki gösterme hakkına sahip değilmiş. Fen işleri müdürümüz de aynı şeyi tekrarladı, halk abartıyormuş. Başkanımızın demesine göre yeşile hiçbir zarar verilmeyecekmiş. Ama mevcut bina 200-250 metrekare. Herhalde belediyede birimler birbirinden habersiz çalışıyor. Yapı ruhsatını bir incelesin, taban alanı ne kadar bu binanın, bir baksın. 385 metrekare taban alanlı bina yapmaya çalışıyor buraya" dedi. 


Pankart dikkat çekti 

Dikkat çeken ayrıntıysa parkın...