28 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahipleri hem uzun süren teslimat süreci hem de sürekli olarak artış gösteren kira zamları nedeniyle eylem yaptı...



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan konutların zamanında teslim edilmemesi üzerine hak sahipleri bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre eylemciler, uzun süren teslimat süreçleri ve sürekli olarak artış gösteren kira zamlarından şikayetçi olduklarını kaydetti.

İşte konu ile ilgili son dakika detayları ve mağdur olduklarını belirten hak sahiplerinin açıklamaları...

İzmir Karşıyaka'da  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmış olan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi alanındaki konutların zamanında teslim edilmediğini dile getiren hak sahipleri bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre "Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Revizyon İmar Planı" doğrultusunda başlatılmış olan kentsel dönüşüm projesinin 3. ve 4. etabındaki konutlarının vadedilen sürede teslim edilmediğini iddia eden hak sahipleri, alanda buluştu.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: 9,5 yıldır bekliyoruz

Grup adına bir basın açıklaması gerçekleştiren Zeki Kaplan, 2015-2016 senelerinde sözleşme imzalanarak kendilerine kısa sürede konutlarının teslim edileceğinin dile getirildiğini fakat yaklaşık olarak 9,5 sene geçmesine rağmen teslimatın gerçekleşmediğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada mağdur olduklarını dile getiren Zeki Kaplan, şöyle konuştu: "Aksine geçtiğimiz ay içinde bizden bir yıl daha süre istendi. Bir sene sonra ne olacağı da belirsiz. Belediye söz konusu bu işi kime havale ettiyse o insanlarla bir araya gelerek bu işe mutlaka çözüm bulmalı. En az 50-60 aile kiralarda sürünüyor. Konut sahiplerinin gözü kiralara doymuyor, çıkarıp başkalarını almaya çalışıyor. Kiralara da güç yetmiyor, 15-20 bin Türk Lirası kira talep ediyorlar. Herkesin kendisine göre yaşlısı, hastası var. Bir yıl daha atmak, işi iyice kötüleştirdi bizler için. Yetkililerin yaşanan bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz. Çok uzadı bu iş."

Eylemcilerden Sedat Kaplan da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile İZBETON firmasına seslenerek, "Sürekli olarak artış gösteren kira zamları, söz konusu bu süreçte 2015 yılından itibaren verilmiş olan para sözleri bize katbekat geri döndü. Bu insanlar, mağdur olmak zorunda değil. Biz bu konunun en kısa zamanda çözülmesini talep ediyoruz. Adaylara ve bu inşaatı yapan İZBETON firmasına çağrı yapıyoruz. Halk 'Artık yeter!' diyor. Bu vatandaşların mağduriyetini çözün. Bıktık." dedi.

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisse!

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Egea Cross'un Mart 2024 yeni fiyat listesi açıklandı! Tüm Cross'lara hem kampanya hem de 10 bin lira indirim geldi!


Geri Dön