29 / 04 / 2024

Karşıyaka'daki park alanının yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi protesto edildi!

Karşıyaka'daki park alanının yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi protesto edildi!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Nergiz Mahallesi Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağının duyulması üzerine protesto gösterisi düzenlendi...




İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Nergiz Mahallesi Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağının duyulması üzerine protesto gösterisi düzenlendi. Mahalle Muhtarı Ayşen Önder ile birlikte MHP Karşıyaka Belediye başkan adayı Lütfi Kılıç ve diğer vatandaşlar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a tepki gösterdi.


Muhtar Önder ile birlikte parkta toplanan mahalleliler, "Müteahhit değil, halkın başkanını istiyoruz", "Yıkıma son durak", "CHP-li Durak" pankartları açtı. Ayrıca "Nergiz uyuma, parkına sahip çık" sloganları attılar. Önder, yaptığı konuşmada, "Başkanımız Cevat Durak buraya gelmiş, benim haberim yoktu. Ben evden vatandaşın çağırmasıyla buraya geldim. Zannettim ki başkanımız bizi ziyarete geldi. Meğer o benim haberim olmadan buraya yapacağı binanın projesini açıklamaya gelmiş. Ben geldim, muhtarlığı açtım. Başkanımız, kadın danışma merkezinde proje açıklıyor. Benim olmadığım yerde, benim mahallemle ilgili nasıl proje açıkladı başkanımız? Belediye başkanları, hiçbir şekilde halktan, muhtarlardan izin istemezmiş. Burası belediyenin kamusal alanıymış, isterse iki blok beş kat halinde blok dikebilirmiş. Halk da buna tepki gösterme hakkına sahip değilmiş." dedi. Nergiz’deki tek yeşil alanın orası olduğunun altını çizen Muhtar Ayşen Önder, "Başkanımıza altı yedi aydır defalarca rica etmeme rağmen, 'Ben yapacağım.' dedi. Halkımız da sürekli bana, 'Muhtarım, biz sizi seçtik, durdurun.' diyor. Cuma günü parkın öbür tarafına muhtarlık ofisi yapılması için konteyner getirdi. Bir sosyal demokrat partinin, muhtarı konteynere nasıl yakıştırdığını sormak istiyorum başkana." şeklinde konuştu.


MHP adayı Kılıç ise, “Gençliğimizin geleceğine, haklarına sahip çıkma adına hassasiyetimizi burada dile getirerek mahallemizin yanındayız. Size rağmen, 'ben yaptım oldu' zihniyetiyle hareket eden insanları uyarıyoruz. Bu uyarımız, sizleri sosyal belediyecilik anlayışına davettir. Nergiz halkı ve Karşıyaka halkı, değerlerine sahip çıksın. Burada küçücük parkı da yok edersek, evlatlarımız nerede oynayacaktır? Parkınıza sahip çıkın.” dedi.


Başkan Cevat Durak’ın, parkın girişine astırdığı pankartta şunlar yazılı: "Belediyemiz tarafından kadın dayanışma merkezi yapılacak bu alan, 2002 yılından itibaren imar planlarında, belediye hizmet alanıdır. Kadın dayanışma merkezinde hizmet verecek revir, avukat, psikolog ofisi, muhtar ofisi, toplantı salonları ve kafeteryanın bulunduğu hizmet binası, mevcut alanın daha verimli kullanılması için ve de yeşil alan miktarında hiçbir azalma olmayacak şekilde planlanması sağlanmıştır."


Kırıkhan Olay


Geri Dön