17 / 05 / 2024

parkın yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi

parkın yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Nergiz Mahallesi Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağının duyulması üzerine protesto gösterisi düzenlendi...

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Mutfak tüpüne indirim müjdesi! Şişman tüp kaç TL? Büyük tüp ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Mutfak tüpüne Ağustos ayının başında dev bir zam uygulanınca vatandaşlar büyük bir tepki gösterdi. Bunun üzerine bütün markalar mutfak tüpüne indirim yaptı! Peki, En ucuz büyük tüpü kaç TL? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz'da mutfak tüpü kaç TL? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?

Riskli bölgelerde yer alan binaların yenilenmesi ve eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına verilen çalışmaya kentsel dönüşüm denir. Peki, kentsel dönüşümde istenen şartlar neler? İşte kentsel dönüşüme dair bilinmesi gereken detaylar...

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkılıp yerine millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Yılmaz Özdil’in kaçak yapılı villası yarın yıkılıyor!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’deki villasının kaçak bölümleri ile ilgili flaş bir gelişme meydana geldi. Özdil’in villasında bulunan kaçak yapıların yarın yıkılacağı ortaya çıktı. 

Aydın Koçarlı Belediyesi'nin eski sinema salonu yıkılıyor!

Aydın Koçarlı Belediyesi, atıl halde duran eski sinema salonu binasının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan binanın yerine, vatandaşların vakit geçirebileceği oturma alanları ve çocuk parkları olan yeşil alan yapılacak.

Bayrampaşa Kaymakamlık binası yıkılıp yeniden yapılacak! 

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından 1 Temmuz 2019’da hazırlanan “Bayrampaşa Kaymakamlık binası depremsellik analizi” raporunda Bayrampaşa Kaymakamlık binası için ıkılıp yeniden yapılması” önerisi sunuldu...

parkın yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi Haberi

parkın yıkılıp yerine bina yapılmak istenmesi


İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Nergiz Mahallesi Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağının duyulması üzerine protesto gösterisi düzenlendi. Mahalle Muhtarı Ayşen Önder ile birlikte MHP Karşıyaka Belediye başkan adayı Lütfi Kılıç ve diğer vatandaşlar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a tepki gösterdi.


Muhtar Önder ile birlikte parkta toplanan mahalleliler, "Müteahhit değil, halkın başkanını istiyoruz", "Yıkıma son durak", "CHP-li Durak" pankartları açtı. Ayrıca "Nergiz uyuma, parkına sahip çık" sloganları attılar. Önder, yaptığı konuşmada, "Başkanımız Cevat Durak buraya gelmiş, benim haberim yoktu. Ben evden vatandaşın çağırmasıyla buraya geldim. Zannettim ki başkanımız bizi ziyarete geldi. Meğer o benim haberim olmadan buraya yapacağı binanın projesini açıklamaya gelmiş. Ben geldim, muhtarlığı açtım. Başkanımız, kadın danışma merkezinde proje...