15 / 08 / 2024

Esenler'de dev dönüşümde sona gelindi: 2011 bağımsız birimlik proje alanındaki son konutlar bugün yıkılıyor!

Esenler'de dev dönüşümde sona gelindi: 2011 bağımsız birimlik proje alanındaki son konutlar bugün yıkılıyor!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Oruçreis Mahallesi’nde devam eden eski binaların yıkımında sona gelindi. 388 yapı, 2011 bağımsız birim bulunan ve toplam 72 bin 080 metrekarelik alandaki son binalar bugün yıkılıyor. 



İmar ve mülkiyet sorunları sebebiyle yenilenemeyen on binlerce depreme dayanıksız konutu hız kesmeden dönüştürmeye devam eden Esenler Belediyesi, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 25’inci yılında da, Oruçreis Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin ilk etabını tamamlıyor.

388 YAPI BUGÜN YIKILIYOR

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Oruçreis Mahahallesi’nde devam eden eski binaların yıkımında sona gelindi.

388 yapı, 2011 bağımsız birim bulunan ve toplam 72.080 metrekarelik alandaki son binalar da düzenlenen törenle yıkılacak. Kentsel dönüşüm projeleriyle konforlu ve güvenli evlerine kavuşan vatandaşlar, yıllarca korkuyla yaşadıkları fakat hatıralarla dolu yuvalarının yıkılışına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte şahitlik edecek.

Esenler de dev dönüşümde sona gelindi: 2011 bağımsız birimlik proje alanındaki son konutlar bugün yıkılıyor!

'SESİNİZİ DUYAN VAR'

Esenler'de son binaların da yıkımı ile projede ilk etap tamamlanmış olacak. İmara kapatılan ve yaklaşık 2 milyon nüfusun ortasında yer alan bu alana 2. büyük millet bahçesi yapılacak.

Yakında inşasına başlanacak Oruçreis Millet Bahçesi, yaklaşık 10 bin metrekare kapalı otoparkı, kadınlar için yaşam merkezleri, çocuk kreşleri, halı sahaları, yeşil alanları ve diğer sosyal tesisleriyle Esenler’in en gözde
mekânlarından biri olacak.

2009 yılından bu yana Esenler’de toplam 59.825 adet riskli konutu yenileyen ve depreme dayanıksız yapı oranını yüzde 86’dan yüzde 56’ye düşüren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, programda ilçedeki yeni kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahsedecek. 1999 depremine atıfla ‘Sesinizi Duyan Var!’ sloganıyla gerçekleştirilecek bu özel programda, kurumunuzu temsilen bir arkadaşımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri dünyaya örnek oluyor!

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Geri Dön