26 / 06 / 2024

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri dünyaya örnek oluyor!

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri dünyaya örnek oluyor!

Moğolistan'ın ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm projelerindeki bir ekip, depreme dayanıksız olan toplamda 60 bin konutu yüzde 99 uzlaşma oranıyla yenileyen Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili olarak bilgi aldı. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Moğolistanlı meslektaşlarına son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Moğolistanlı belediyeciler, Esenler’de hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını ülkelerine model almak istediklerini dile getirdi. İşte Yeni Şafak'tan Neslihan Önder'in o haberi...


Türkiye deki kentsel dönüşüm projeleri dünyaya örnek oluyor!

Moğolistan’ın ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm bölümlerinde görev yapan bir grup, kentsel dönüşüm projeleriyle adından sık sık söz ettiren Esenler Belediyesi’ni ziyaret etti. Esenler Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanındaki projeleri ile ilgili olarak bilgi almak isteyen gruba ilk olarak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kentsel dönüşüm Müdürü İbrahim Aslan, sunumdan sonra ziyaretçilerin sorularını yanıtladı. Gerçekleştirilen sohbet havasında geçen soru cevap kısmının ardından Moğolistanlı grup ziyaretlerini Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Nüfus Müdürlüğü ile sürdürdü.

ÇALIŞMALARI BAŞARILI BULDULAR

Misafir heyet, daha sonra da Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti ve bazı incelemeler yaptı. Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını çok başarılı bulduklarını ve etkilendiklerini belirten ekip modeli ülkelerinde uygulamak istediklerini de söyledi.

Açıklamasında İstanbul Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının kendilerine rehberlik edeceğini dile getiren Moğolistanlı belediyeciler, “Başarılı bir iş gezisi oldu. Bir çok yönleriyle çalışmalarımız farklılık gösterebilir fakat deprem tedbirinin en önemli yolu yapıların yenilenmesi. Biz de yapılarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Biz de kentlerimizde yapacağımız kentsel dönüşüm projelerinde Esenler’den istifade edeceğiz. Buradaki modeli ülkemizde uygulamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

60 BİN KONUT DÖNÜŞMÜŞTÜ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu geçtiğimiz aylarda kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Esenler ilçesi yalnızca ülkemizin değil, Dünya'nın en fazla kentsel dönüşüm yapılan ilçesi." diyerek,  Esenler ilçesinde 60 bin adet konutun dönüştürüldüğünü söylemişti.
 


Geri Dön