28 / 04 / 2024

nesiller boyu kullanılabilen binalar

nesiller boyu kullanılabilen binalar

Gayrimenkul yatırımlarında bölge-fiyat dengesi çok önemlidir. Özellikle İstanbul'da işin ulaşım yönü de düşünülmelidir.

Sur Yapı'dan Nesiller Boyu Yatırım kampanyası!

Sur Yapı;  Koşuyolu, Topkapı, Kağıthane, Maltepe, Ümraniye, Sancaktepe, Ispartakule, Bahçekent, Sultanbeyli ve Bursa Nilüfer’de bulunan konut projelerinde geçerli olmak üzere Nesiller Boyu Yatırım Kampanyası başlattı. 

Kalekim, İZOSEAL ile mükemmel sonuçlar sunuyor!

Kalekim, su ile temas eden yapılarda güvenle kullanılabilen çimento esaslı kristalize su yalıtım harcı İZOSEAL ile binaları koruma altına alıyor.

Urtim, çöplerden inşaat kalıbı üretti!

Pet şişe, karton, kimyasal ve benzeri atıklardan “plywood” denilen ahşap esaslı malzemenin yerine inşaatlarda kullanılabilen düşey kalıp sistemi tasarlayan Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri, ABD’ye ihracata başladı.

Çanakkale Seramik Dune ile sade mekanlar!

Çanakkale Seramik, hem yer hem de duvarda kullanılabilen yeni serisi Dune ile modern yaşam alanları yaratıyor.

Maximus Yolluk ile şık ve ferah mekanlar!

Ev, işyeri, okul, kütüphane ve AVM gibi yaşanılan tüm mekânlarda kullanılabilen Confetti Maximus yollukları, kalabalık alanlara uygun geliştirilen özel yapısı ile leke tutmuyor, mekânlara şık dekoratif çözümler sunuyor.

Yalova'daki devremülkler Arapların gözdesi oldu!

Türkiye yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlarla kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapmaya başladılar.

Mecidiyeköy Nurol Tower nesiller boyu kazandırıyor!

Nurol GYO’nun şehrin merkezi Mecidiyeköy’de geliştirdiği Nurol Tower, ev ve ofis hizmetleriyle lüks bir rezidansın konforunu tek bir çatı altında buluşturarak, hem ayrıcalıklı bir yaşam, hem de çok kazançlı bir yatırım fırsatı sağlıyor.

Atiye Residence fiyatları!

Atiye Residence fiyatları dairelerin konumlarına bağlı olarak değişiyor. 120 ay vadeli banka kredisi kullanılabilen proje 70 milyon TL yatırım bedeliyle inşa ediliyor.

Sinpaş Palas satılık!

Sinpaş Palas satılık daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Firma bünyesinde kredi veya banka kredisi kullanılabilen proje İstanbul Ümraniye'de hayata geçirilecek.

Kiptaş Çatalca Projesi 2016 kampanyası!

Kiptaş Çatalca Projesi 2016 kampanyası kapsamında 2 bin 138 daire satışa sunuldu. Banka kredisi kullanılabilen projede anahtar teslimlerinin 2018 yılı başında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Esenyurt Future Park Rezidans fiyatları!

Esenyurt Future Park Rezidans fiyatları 210 bin TL'den başlıyor. 120 ay vadeli banka kredisi kullanılabilen proje 35 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçiriliyor.

Adım İstanbul Kayaşehir satılık ev!

Adım İstanbul Kayaşehir satılık ev teslimlerinin 2018 yılının başında yapılması planlanıyor. Banka kredisi kullanılabilen proje İntaya, EYG ve İntes Ortaklığı imzası ile hayata geçiriliyor.

Kavaklı Vira İstanbul Rezidans satılık!

Kavaklı Vira İstanbul Rezidans satılık konut fiyatları 260 bin TL'den başlıyor. Banka kredisi veya firma bünyesinde kredi kullanılabilen proje Gül Proje imzası taşıyor.

nesiller boyu kullanılabilen binalar Haberi

nesiller boyu kullanılabilen binalar
On binlerce yeni konutun yapılmakta olduğunu görünce bir taraftan memnun olurken bir taraftan da içimi bir sıkıntı basıyor. Bazı batı ülkelerinde binaların bazı tadilatlarla birkaç yüzyıldır kullanılmakta olduğunu biliyoruz. Bizde ise 20-30 yıllık binalara eski gözüyle bakılmakta. Şimdi yapılmakta olan yeni binaların da ne zaman eskimiş sayılabileceği konusunda çok emin değilim. Belki öncekiler gibi 20-30 yılda eski sayılmasa da 40-50 yılda eski sayılacak ve yıkılması gereken binalar gözüyle bakılacak.

Daha uzun kullanım şart
Hem ülke hem de fert ekonomisi açısından daha uzun yıllar kullanılması tabii ki tercih edilir. Peki bu nasıl sağlanacak? Başta merkezi ve yerel yönetimlerin bunu bir politika haline getirip bütün planlamalarını daha dikkatli ve ileriye dönük yapmalarıyla başlayacaktır. Sonra da bu hususta...