02 / 05 / 2024

Nesim Ekinci inşaat sektörü

Nesim Ekinci inşaat sektörü

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Mersin'de inşaat sektörü ekonominin lokomotifi!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci inşaat sektörünün Mersin ekonomisine lokomotif olmayı sürdürdüğünü dile getirdi..

Konut fiyatları maliyetlerdeki artışlardan nasıl etkilendi?

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, inşaat girdi maliyetlerindeki yükselişi konut alıcılarına yansıtmamak amacıyla sektör temsilcilerinin bugüne kadar büyük çaba gösterdiğini belirtti. Nesim Ekinci, artışların fiyatlara yansıtıldığını ve yükselişin sürdüğünü dile getirdi.

Ekinci İnşaat'tan Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen projesi!

Ekinci İnşaat, su kıtlığına karşı da projelerinde farkındalık oluşturuyor. Firma, Akdeniz'de, Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen sitesini inşa etti.

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşacacak Ekinci Solaris'in yüzde 91'i yeşil alan olacak.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Kırklareli Demirköy Halk Kütüphanesi inşaatı tamamladı!

Kırklareli Demirköy'de inşaatına geçtiğimiz yıl başlanılan halk kütüphanesi binasının inşaat çalışmalarına başlandı. Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, yazılı açıklamasında, kütüphanenin koronavirüs salgının önlenmesinden sonra hizmete açılacağını duyurdu.

Nesim Ekinci: Konut almak için en uygun zaman!

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesinin sektöre can suyu olduğunu söyledi.

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Nesim Ekinci: Mersin'de yatırımların önü açılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Küresel rekabet içerisinde bir cazibe merkezine dönüşebilmek için çalışma başlattığını dile getirdi.

KDV indirimi inşaat sektörünün önünü açtı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, KDV indiriminin sektörün önünü açacağını söyledi.

Ekinci İnşaat, enerji maliyetlerini yüzde 60 düşürecek!

Ekinci İnşaat, yeni projesi Global İş Merkezi'nde çevreye odaklanacak. Ekinci İnşaat, enerji maliyetlerini yüzde 60 oranında düşürmeyi hedefliyor.

Nesim Ekinci: Mersin'de inşaat sektörü tıkandı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, "5 binlik planın artık Meclis'ten geçirilmesi için el birliğiyle şehrin önünü açın. Sektör tıkandı. Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Ekinci İnşaat Mersin'de 100 milyon TL'lik yatırım hedefliyor!

İnşaat sektöründe Mersin'in önde gelen firmaları arasında yer alan Ekinci İnşaat, bu yıl pek çok yeniliğe imza atmayı planladığı projeleri için 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım hedefliyor.

İnşaat sektöründe ara elemen sıkıntısı var!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Nesim Ekinci inşaat sektörü Haberi

Nesim Ekinci inşaat sektörü

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu. İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman talebini karşılamak amacıyla kurulan mesleki ve teknik eğitim kurulularının, bu talebe yeterince cevap veremediğini belirten Ekinci, "İnsan gücü kullanımında büyük bir orana sahip olan sektörümüz, kalifiye personel ihtiyacını karşılayamıyor"dedi. Türkiye'de işsizliğin artmasına karşın, inşaat sektörünün çalıştıracak nitelikli ara eleman bulmakta zorlanmasının büyük bir çelişki olduğuna vurgu yapan Ekinci, MEB başta olmak üzere, mesleki eğitim veren tüm kuramların nitelikli eleman yetiştirilmesi için etkin adımlar atması gerektiğine işaret etti. 


Türkiye'deki üniversitelerde mesleksiz gençler yetiştiğini savunan Ekinci, özellikle iş dünyası ile el ele olunmasının eğitim kuramlarının çok daha faydalı olmasını sağlayacağını ifade ederek, YÖK'ün bu konudaki çalışmalara ağırlık vermesini istediklerini dile...