06 / 05 / 2024

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşacacak Ekinci Solaris'in yüzde 91'i yeşil alan olacak.



Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. Yüzde 91'i yeşil alan olarak planlanan 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşan Ekinci Solaris'in yaklaşık 3 bin malik alanına Güneş Enerji Santrali kurulacak. Bu sayede sitenin ortak kullanım alanlarının elektrik ihtiyacı karşılanıken, aydınlatma, ısıtma ve soğutma giderleri büyük oranda minimalize edilecek. Katlara kurulacak özel sıcak su sistemi sayesinde de daire içlerine 10 saniyede ulaşacak sıcak su avantajı ile yüzde 41'lik su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca binalara uygulanacak tasarruflu tüketim, isi ve ses yalıtımı uygulamaları ile her yıl 10 bin adet ağacın kesilmesinin önüne geçilmesi hedeflenirken, 8 milyon 500 bin ton karbondioksit salınımı bertaraf edilecek.

Temel atma töreninde inşaat çalışmalarını 2023'te tamamlamayı hedeflediklerini belirten Ekinci İnşaat Başkanı Nesim Ekinci, modern binalarda yenilenebilir enerji sistemlerinin artık bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Konutların küresel enerji tüketiminin içindeki payının yüzde 30 civarında olduğunu hatırlatan Ekinci, binalarda kullanılacak enerji için Türkiye'nin her yıl yaklaşık 15 milyon dolar tutarında enerji ithal ettiğini dile getirdi. 

Ekinci, “Nasıl, otomotiv dünyası son yıllarda küresel enerjide verimliliği artırmak için elektrikli arabalara yönelik büyük yatırımları hayata geçirmeye başladıysa, inşaat sektörü de enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir sistemler üzerinden temin eden biNesim nalara yönelik projeler Ekinci İşaat olarak sürdürülebilir büyümeyi esas alan çevre odaklı vizyonumuza bir projeyi daha ekledik ve projelerimizde yeşil anlayışını kırmızı çizgimizyaptık” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada ilçedeki yeni konut projelerinin çevre dostu ve sürdürülebilir enerji sistemleri ile yapılması için birçok alanda girişimlerini sürdürdüklerini aktardı. Belediye olarak yaptıkları binaları artık çevre dostu yeşil bina olarak adlandı.

LEEDS Sertifikası standartlarına göre projelendirdiklerini ifade eden Abdullah Özyiğit, ilçedeki konut projelerinin de çevre dostu yöntemlerle yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, “İklim değişikliğine karşı kapsamlı mücadele vermek ve kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendirmek için 10 bin 186 belediye başkanının imzaladığı Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ni imzalayarak projenin yükümlülüklerini yerine getirdik. Attığımız bu imza ile 2030'da karbon salınımı yüzde 30 düşüreceğimizi taahhüt ediyoruz. Karbon ayak izimizi küçültmenin en önemli yollarından biri de Ekinci İnşaat'ın Solaris projesi gibi çevreci, enerjisini kendi üreten, atık suyunu değerlendiren akıllı binaların yükselmesine imkan tanımaktır" dedi.

www.ekinciinsaat.com.tr


Geri Dön