06 / 05 / 2024

Nesim Ekinci Mütekabiliyet yasası

Nesim Ekinci Mütekabiliyet yasası

MERYAP Başkanı Ekinci, 2008'den bu yana 1/5.000'lik imar planının yapılmaması nedeniyle yeni konut üretecek arazi bulamadıklarını belirterek, belediyeleri imar planı konusunda düzenleme yapmaya çağırdı...

Nesim Ekinci: Konut almak için en uygun zaman!

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesinin sektöre can suyu olduğunu söyledi.

Nesim Ekinci: Mersin'de yatırımların önü açılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Küresel rekabet içerisinde bir cazibe merkezine dönüşebilmek için çalışma başlattığını dile getirdi.

Mersin'de 5 binlik imar planı onaylanırsa yatırımın önü açılır!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'deli 5 binlik imar planı onaylanması halinde kentin yatırımda önünün açılacağını söyledi. İşte o açıklama:

KDV indirimi inşaat sektörünün önünü açtı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, KDV indiriminin sektörün önünü açacağını söyledi.

Konut kredisi başvuruları 5 kat arttı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Nesim Ekinci: Mersin'de inşaat sektörü tıkandı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, "5 binlik planın artık Meclis'ten geçirilmesi için el birliğiyle şehrin önünü açın. Sektör tıkandı. Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.

Nesim Ekinci: Mersin imar planları meclisten geçmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci: "Kentsel dönüşümün ilk şartı olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmeden sektörümüz rahat bir nefes alamayacak." dedi.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

İnşaat sektöründe ara elemen sıkıntısı var!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

İnşaat sektörü ara eleman sıkıntısı yaşıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Nesim Ekinci Mütekabiliyet yasası Haberi

Nesim Ekinci Mütekabiliyet yasası



Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Mersin'de konut kiralaması ve satın almasında son 1,5 yılda ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, "Konut talebi arttı ancak 2008'den bu yana 1/5.000'lik imar planının kentimizde yapılmaması nedeniyle yeni konutlar üretecek arazi bulamıyoruz" diye konuştu. Belediyelerin vakit kaybetmeden olağan üstü toplanarak imar planı ile ilgili düzenlemeyi meclise getirmesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, bu konunun yeni seçim dönemine kalması halinde Mersin'in 5 yıl daha kaybedeceğini, kentin önünüfı tıkanmaması gerektiğini söyledi. 


Mersin'de konut alanlarında ciddi bir sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Ekinci şunları söyledi: "Kentimize yeni yerleşim alanları gerekiyor. İstanbul'da tek bir ada 500 dönümken ilimizde 10-15 dönümün üzerinde arsa yok. Bu nedenle geniş siteler yapamıyoruz. Var olan 10 dönüm altındaki arsaların sahipleri...