15 / 05 / 2024

net parsel

net parsel

Parsel, imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanıyor. Kadastro parseli; Kadastro yapıldığı zaman oluşmuş, mülkiyeti tescilli parsele deniyor. Peki net parsel nedir? Brüt parsel nedir?

Akbank'ın ilk üç aylık konsolide net karı 661 milyon TL oldu!

Akbank’ın, ilk üç aylık konsolide net kârı 661 milyon TL oldu. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği yaklaşık 150 milyar TL’ye yükselttik.” dedi...

540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul nerede?

Makro ve Akyapı ortaklığı ile İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir' de inşa edilen ve 127 bin metrekare arsa alanı üzerinde konumlandırılan 540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul nerede?

540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul teslim tarihi!

540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul teslim tarihi haberimizin içerisinde bulunuyor. 540/4 Parsel projesi ofisler, eğlence alanları, yürüyüş yolları, medikal mağazalar, açık otopark alanları gibi alanlardan meydana geliyor

540/4 Parsel Başakşehir'de 8 cadde dükkanı 26 Nisan'da yeniden satışta!

Emlak Konut GYO tarafından açık artırma usulü ile satışı yapılan 540/4 Parsel Başakşehir'de kredisi çıkmayan müşterilere ait 8 tane cadde dükkanı 26 Nisan Cumartesi saat 10.00'da açık satışa sunuluyor...

İdris Güllüce: 2013 yılında yabancı ülke vatandaşlarına 1.660 parsel arsa satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce arsa satışları ile ilgili yaptığı açıklamada, yabancı ülke vatandaşlarına 2013 yılında kat mülkiyetine konu olmayan bin 660 parsel arsa satışı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Avea’nın Evim.net kampanyası dakika kazandırıyor!

Alanında en çok tercih edilen markalarla yaptığı işbirlikleriyle müşterilerine her alanda ayrıcalıklar sunan Avea; www.evim.net’ten 200 TL ve üzeri alışveriş yapan kullanıcılarına, Aveaiçi haftalık 200 dakika konuşma hediye ediyor

Tekbir İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ada No 88 Parsel No: 10 Şubesi açıldı!

Tekbir İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ada No 88 Parsel No: 10 Şubesi, Mehmet Ekşi tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 18 Nisan'da kuruldu.

Piripaşa ve Keçipiri mahallelerinde toplam 94 parsel kamulaştırılacak!

Türkiye'de yapılan altyapı projeleri beraberinde kamulaştırma sorununu da getiriyor. Kasımpaşa 'daki Piripaşa ve de Keçipiri mahallelerinde toplam 94 parsel kamulaştırılacak. Henüz mal sahiplerine tebligat ulaştırılmadı.

Arçelik Ultra HD TV’de fotoğraf keskinliğinden daha net görüntü elde ediliyor!

Arçelik’in Ultra HD televizyonu görüntü kalitesi yüksek televizyon arayanların ihtiyaçlarına çözüm olacak. 4K çözünürlüğe sahip olan 65”- 165 Ekran Ultra HD TV’de görüntünün her karesinde fotoğraf keskinliğinden daha net görüntü elde ediliyor.

Generali, 2013 yılı için 1,915 milyar Euro net karını açıkladı!

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Generali, 2013 yılı için 1,915 milyar Euro net kar açıkladı. Son altı yılın en yüksek karına ulaşan Generali adına Grup CEO’su Mario Greco, 2015 yılı için koydukları hedefe emin adımlarla ilerlediklerini aktardı...

Generali Grup 2013'te 1.915 milyar euro net kar açıkladı!

Son altı yılın en yüksek karına ulaşan Generali adına Grup CEO ’su Mario Greco, 2015 yılı için koydukları hedefe emin adımlarla ilerlediklerini aktardı. Generali Grup 2013'te 1.915 milyar euro net kar açıkladı.

Kocasinan Belediyesi 4,5 milyonluk parsel ve konut sattı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ürettiği parsel ve imar karşılığı edindiği konutları 2886 Sayılı İhale Kanunu’ na göre Meclis Salonu’ nda Encümen huzurunda düzenlenen ihaleyle satışa çıkardı...

540/4 Parsel teslim tarihi!

540/4 Parsel teslim tarihi kapsamında projenin 24 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. Projede medikal mağazalar, ofisler, eğlence alanları, yürüyüş yolları, açık otopark alanları gibi alanlar yer alıyor.

net parsel Haberi

net parsel

Net parsel nedir?

Parsel, imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanıyor. Kadastro parseli; Kadastro yapıldığı zaman oluşmuş, mülkiyeti tescilli parsel olarak karşımıza çıkıyor.


İmar parseli ise, imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklini ifade ediyor. Peki net parsel nedir? Brüt parsel nedir?


Net parsel alanı..

Bir parselin, imar planı ile donatılara (yol, yeşil alan v.b.) ayrılan kısımlarının terki yapıldıktan sonra kalan net parsel alanına deniyor.


İmar planında aksine bir hüküm TAKS, KAKS, çekme mesafesi gibi hesaplamalar net parsel alanı üzerinden yapılıyor. 


Örnek..

Alanı 1500 m2 olan bir parselin imar planı kararı ile 1200 m2’si konut, 150 m2’si yeşil alan, m2’si de yol alanı olsun. İmar uygulaması sonucunda parselin yol ve yeşil alan olarak ayrılan toplam 300...