04 / 05 / 2024

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü

Başkan Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen programda NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerine mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı başvurular başladı mı? PTT işçi alımı ne zaman, şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de görevlendirilmek üzere 55 bin personel alınacağı iddia edilmişti. Peki, PTT 55 bin personel alımı başvurular başladı mı? PTT işçi alımı ne zaman, şartları neler? İşte detaylar...

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü Haberi

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Konferans salonunda yapılan programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Durduran ve 3. Sınıf öğrencileri katıldı.


HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ALTYAPI OLUŞTURUYOR

Harita Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında mezun olduğunu ve o tarihten bugüne kadar da sürekli olarak mesleğin içinde yer aldığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Her şeyden önce mesleği sevmek ve benimsemek gerekir. 20 yılı aşkın süredir mesleğimi severken şunu da gördüm; Harita Kadastro Mühendisliği diğer tüm mühendislik birimlerinin de altyapısını oluşturuyor. Mesleki disiplin olarak oldukça geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Mesleği öğrenirken uygulamaya da önem vermelisiniz” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM FAVORİ KAVRAM

2012 yılında...