08 / 05 / 2024

Nevin Soyukaya

Nevin Soyukaya

600’e yakın korunması gereken tescilli yapının olduğu Diyarbakır Sur’da, birçok tarihî eser çatışmalarda zarar gördü.

Drn Travel Organizasyon Turizm Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Drn Travel Organizasyon Turizm Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 30.000,00 TL sermaye bedeli ile Nevin Yavuz tarafından kuruldu.

My Tıny Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Tıny Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nevin Topaloğlu ve Şeyma Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cvm Enerji Isı Soğutma Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nevin Yalçın tarafından kuruldu.

Gayrimenkul alım satımı artık noterlerde de yapılabilecek!

Yeni kanunla beraber gayrimenkul alım satımları artık noterliklerce de gerçekleştirilebilecek. Peki yeni düzenlemenin detayları neler? İşte Noterlikten gayrimenkul alımı satımı detayları ve Avukat Nevin Can'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

Turkey Property Port İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Turkey Property Port İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece’de   10 binTL sermaye bedeli  ile Mhd Husseın Daoud ve  Nevin Can tarafından  kuruldu.

Bkv Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Bkv Gayrimenkul Danışmanlık  Anonim Şirketi Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Nevin Tar tarafından kuruldu.

Nev Alışveriş Merkezi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nev Alışveriş Merkezi Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nevin Kalyoncu ve Reyhan Kalyoncu kuruldu. 

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Müşavirlik Reklam Bilgisayar Güvenlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ülke Nevin İstanbulluoğlu tarafından kuruldu. 

Floor Zemin Kaplama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Floor Zemin Kaplama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Nevin Karakuzu tarafından kuruldu. 

Nevin Akçelik, 3. havalimanının yakınında otel açacak!

Nevin Akçelik, İstanbul 3'ncü havalimanı yakınlarındaki arazisinde bir şehir oteli açacakmış...

East West Property Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

East West Property Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Nevin Yolcu ve Hadı El Kazwını ortaklığında kuruldu. 

Düzce Belediyesi'nden Nevin Duran'a yeni ev!

Eşi felçli olan ve tek çocuğu ile baraka bir evde yaşamlarını sürdürmek zorunda olan Nevin Duran’a Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü yardım eli uzattı.

Diyarbakır Sur'da 1277 yapı yıkıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya, ''148 hektarlık Suriçi’nin 10 hektarının tamamen yıkıldığını gördük. Ağustos ayında çekilen bir fotoğrafta toplamda yıkılan yapı sayısının 1277 olduğunu tespit ettik''dedi.

Nevin Soyukaya Haberi

Nevin Soyukaya

Sur’u UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine taşıyan Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya, tahribatın boyutunu, “Zarar gören tarihî yapıyı ayağa kaldıracak kalıntı bile bırakılmamış.” sözüyle özetliyor.


Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalarda, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan çok sayıda tescilli kültür varlığı da zarar gördü. Öyle ki tarihi yapıları yeniden ayağa kaldıracak kalıntı bile bırakılmadı. Bu yapılardan Hasırlı Camii’nin taşları hafriyat diye kamyonlarla taşındı.


sur1Suriçi’ndeki mevcut duruma ilişkin tespitleri ortaya koymak ve neler yapılacağını tartışmak amacıyla düzenlenen ‘Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli’nde konuşan Sur Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya, harebeye dönen ilçedeki izlenimlerini anlattı. Sur’u UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine taşıyan Nevin Soyukaya, ilçede 600’e yakın korunması gereken tescilli yapının olduğunu belirterek, “Ancak tarihi yapılar çatışmalarda zarar gördü. Öyle büyük bir tahribat var ki...