03 / 05 / 2024

Nevşehir 2014 turizmi

Nevşehir 2014 turizmi

Yabancı ilgisinin giderek artması, turizmcileri son zamanlarda bu tür konaklama tesisi yatırımlarına yönlendirdi. Göreme' de, Ürgüp'te, Uçhisar ve Ortahisar' da kimileri peri bacalarını pansiyon yapar.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Nevşehir Roza Resort Otel el değiştirdi!

Nevşehir'de kaplıca turizmi deyince akla ilk Kozaklı gelir. Kaplıca turizminde iddiası olan tüm yatırımcılar Kozaklı'da bir otel edinmek ister. Durmuş Nebioğlu ve Tarık Güneş de Kozaklı'da bir otel edinmek istedi.

Nevşehir Kozaklı'da 88 odalı termal otel kiralama işi ihalesi 11 Aralık'ta!

Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığı tarafından 88 odalı termal otel işletme 15 yıllığına kiralama işi 11 Aralık 2014 Perşembe günü ihale edilecek. Otelin aylık kiralık 60 bin TL...

Nevşehir'de TOKİ tarafından 754 konut yapılıyor!

TOKİ işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve de Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi' nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Nevşehir'e güneş enerjisi santrali kuruluyor!

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaklaşık 70 bin metrekare alana 2,15 megavat gücünde güneş enerji santrali kuruluyor.Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin Murat Yıldız ve elektrik teknikeri Serdar Günay'dan proje hakkında bilgi aldı.

TOKİ Başkanı, Kayseri ve Nevşehir'i ziyaret etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayseri ve Nevşehir’de İdarenin yürüttüğü uygulamaları yerinde inceledi. Turan, Kayseri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Nevşehir'deki yer altı müzesinde Bireyselin Anatomisi sergisi açıldı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, resim ve fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yapan kayadan oyma özel yer altı Çömlek ve Seramik Müzesi’nde Hatice Abalı’nın “Bireyselin Anatomisi” isimli sergi açıldı.

Nevşehir Karayolları Şefliği alanı değerlendirilmeyi bekliyor!

Karayolları Şefliği alanı olarak kullanılan alan yeniden değerlendirilmeyi bekliyor. İl Merkezindeki bu değerli arazinin Nevşehir Belediyesi ya da TOKİ tarafından ne zaman, ne şekilde değerlendirileceği sorusu ise yanıt bulmuş değil.

İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor!

Aydınlatma sektörünün genç ve dinamik ismi Wone Lighting farklı çözüm olanakları ile kamuoyunun dikkatini ve meraklı bakışlarını üzerine çekmeye devam ediyor.İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Otel 9 yıllık kiralama işi ihalesi 30 Ekim'de!

Nevşehir'de yer alan Uçhisar Kaya Otel, KDV hariç ayda 100 bin TL bedelle 9 yıllığına kiralanacak. Uçhisar Kaya Oteli kiralama işinin ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak...

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Nevşehir 2014 turizmi Haberi

Nevşehir 2014 turizmi

Kapadokya'da yatak sayısının 20 bine yaklaştığını söyleyen Başkan Mustafa Durmaz, büyük gruplar halinde gelen turistlerin, yıldızlı otellerde kaldıklarını, küçük gruplar halinde gelenlerin ise tercihlerini genellikle mağara ev, mağara pansiyon ve otellerden yana kullandıklarını kaydederek, "Mağara tipi otel ve pansiyonlara yerli turistlerden ziyade yabancılar yoğun ilgi gösteriyor.


Yabancı ilgisinin giderek artması, turizmcileri son zamanlarda bu tür konaklama tesisi yatırımlarına yönlendirdi. Göreme' de, Ürgüp'te, Uçhisar ve Ortahisar' da kimileri peribacalarını pansiyon yapar. 


Kimileri geçmişte erzak deposu, samanlık ya da ahır olarak kullanılmış kayadan oyma mağara evleri birleştirerek butik otele dönüştürdü. Turistler bu mekanları otantik ve heyecan verici buluyor. 


Günlük konaklama ücreti 100 ile 500 dolar arasında değişen mağara otel ve pansiyonlarda, genelde maddi durumu iyi olan turistler kalıyor. 


Bu gruptaki turistler mağara tipi butik otel...