30 / 04 / 2024

nevşehir Dünyanın en büyük yeraltı şehri

nevşehir Dünyanın en büyük yeraltı şehri

Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehrinde jeo radarlı çalışma yapılıyor!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinde, jeo radar cihazı eşliğinde temizleme çalışmaları yapılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri gün ışığına çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi'nin Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkartılan ve dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimi temizleme çalışmalarında, modern araçlar kullanılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri turizme büyük katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi ve çevresinin, teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver, "Dünyanın en büyük yeraltı şehri turistlerin kalış süresini artıracak" dedi.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkartılıyor!

Yeraltı şehri Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkartılmıştı...

Dünyanın en iyi şehirleri listelendi, listede Türkiye'den bir şehir de var...

Dünyanın popüler dergilerinden biri olan TimeOut dergisinde dünyanın en iyi şehirlerini açıkladı. İngiltere merkezli medya kuruluşu olan TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini sıraladığı listeyi açıkladı.

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Londra merkezli Uluslararası pazar araştırma şirketi Euromonitor dünyanın en iyi 100 şehrini duyurdu. Söz konusu listede Türkiye'den de 3 şehir yer aldı...

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı.

'Dünyanın en saçma binası'na talip çıktı!

Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak arama yapıldığında ilk sırada çıkan yapılardan olan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararı alınan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi'ne 30 milyon TL ile talip çıktı.

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arandığı zaman ilk sırada çıkan yapılardan olan Kahramanmaraş'ta bulunan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağından bahsetti.

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

Uluslararası emlak şirketi Savills´in yaptığı araştırmalara göre dünyada en fazla milyarderin yaşadığı şehir ABD´nin New York kenti oldu. Peki dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam eden ciddi kentsel dönüşüm projelerimiz var. Dünyanın en zor işi kentsel dönüşüm." dedi.

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

İşte dünyanın en uzun 47 gökdeleni!

Japonya'da başkent Tokyo yakınlarına kurulması planlanan 'Next Tokyo' adı verilen futuristik şehir projesine, 1.6 km yükseklikte bir gökdelen inşa edilmesi düşünülüyor. İşte dünyanın en uzun gökdelenleri...

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

nevşehir Dünyanın en büyük yeraltı şehri Haberi

nevşehir Dünyanın en büyük yeraltı şehri

Nevşehir Belepesi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle hayata gecirdiai Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. 


Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığından emekli Prof. Dr. İsmet Ağaryılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. 

Necdet Torunbalcı ve Şehir Plancısı Ahmet Kaya'dan oluşan heyet, bölgede incelemelerde bulundu. 


Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde devam ettirilen temizleme çalışmalarına ilişkin olarak bölgede temizlik çalışmalarını yürüten firma koordinatörü Mevlüt Coşkun'dan bilim adamlarına bilgiler aktarıldı. 


Ankara Son...