04 / 05 / 2024

Nevşehir sit alanları

Nevşehir sit alanları

Nevşehir İl Özel İdaresinin yetki alanında kalan Ürgüp İlçesi, Ayvalı, Bahçeli, Cemil,Taşkınpaşa, Şahinefendi, Karain, Karacaören, Çökek ve Boyalı köylerine ait koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden kiralık kantinler ve ATM alanları!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite içindeki ATM'ler ve kantinler 3 yıllığına kiraya veriliyor. Peki kiraya verilecek alanların fiyatları ne kadar? İşte yatırımcıları cezbeden ihalenin tüm ayrıntıları...

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla doğal sit alanı olan Nevşehir'in Göreme beldesinde, kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediliyor. Bölgede imar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerinin devam ettiği açıkladı.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Nevşehir Emlak Konut fiyat listesi!

Nevşehir Emlak Konut fiyat listesi 247 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Nevşehir Emlak Konutları projesinde konut ve ticaret alanları olacak...

Nevşehir Emlak Konutları Yenimahalle fiyatlar!

Nevşehir Emlak Konutları Yenimahalle fiyatları 247 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Emlak Konut güvencesini taşıyan Nevşehir Emlak Konutları'nda konut ve ticaret alanları olacak...

Nevşehir çocuk oyun alanları yenilendi!

Nevşehir’in Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan çocuk Oyun alanı ve dinlenme parkı gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ile birlikte daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

TOKİ Nevşehir Kentsel Dönüşüm Projesi 2018'de tamamlanacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 3 bin 773 modern konut ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Mehmet Akif Ersoy mahallesi , gelişen ve büyüyen şehrin en gözde merkezi haline geldi..

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümde son durum!

Başkan Hasan Ünver, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen 360 bin metrekarelik bir alanda sadece 6 bin metrekarelik bir alan içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOKİ Nevşehir 4. Etap inşaatı sürüyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve TOKİ ile işbirliği halinde yürütülen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oluşturulan yeni yaşam alanlarında konut üretimi aralıksız devam ediyor.

Nevşehir'e AVM tipi pazar yeri!

Nevşehir'de 44 bin metrekare kapalı alana kurulan modern pazar yerinde yürüyen merdiven ve engelli asansörü ile çocuk oyun alanları ve bakım odası, lokanta, mescit ve çeşitli sosyal donatılar bulunuyor

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüme sit alanı uyarısı!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap plan taslağının sit sınırları dikkate alınarak düzeltilmesini istedi. Kurul karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir sit alanları Haberi

Nevşehir sit alanları

Nevşehir İl Özel İdaresinin yetki alanında kalan Ürgüp İlçesi, Ayvalı, Bahçeli, Cemil, Taşkınpaşa, Şahinefendi, Karain, Karacaören, Çökek ve Boyalı köylerine ait koruma amaçlı imar planlarının yapılabilmesi için hali hazır haritalar İmar ve Kentsel İyileştirme özel idare Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün işbirliği ile ortofoto yöntemi ile yaptırıldı. Ortofoto yöntemi özel teçhizatlarla donatılmış uçaklarla havadan çekilen görüntülerle gerçekleştirilmekte. Böylece Ürgüp ilçesinde sit alanlarında kalan köylerin sağlıklı, sürdürülebilir, koruma ve kullanma dengesini sağlayacak koruma amaçlı imar planlarının hazırlanması işlemlerine herhangi bir aksama olmadan devam edilmekte.



Nevşehir...