03 / 05 / 2024

Nevzat Erol kim

Nevzat Erol kim

İstanbul Belediye Sarayı'nın mimarı Nevzat Erol kimdir? Mimar Nevzat Erol, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Nevzat Erol, ne zaman vefat etti? İşte Nevzat Erol'un biyografisi..

Erol Çarmıklı kimdir?

Nurol Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Çarmıklı kim? Erol Çarmıklı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erol Çarmıklı'nın biyografisi...

Nevzat Erol kimdir?

İstanbul Belediye Sarayı'nın mimarı Nevzat Erol kimdir? Mimar Nevzat Erol, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Nevzat Erol, ne zaman vefat etti? İşte Nevzat Erol'un biyografisi..

Uygulama imar planını kim yapar?

Uygulama imar planları haritalar üzerine kadastral durumu işlenmiş yapı adalarını ve çeşitli bölgeleri ayrıntıları ile gösterir. Uygulama İmar planı nasıl yapılır? Uygulama İmar planını kim yapar?

Tapu masraflarını kim öder 2014?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerekli olan birtakım belgelerin temin edilerek, tapu dairesine gidilmesi ve hesaplanan tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu masraflarını kim öder 2014?

Emre Erol: Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdü!

TUİK’in bugün yayınladığı konut satış istatistiklerini yorumlayan Keller Williams Türkiye Başkanı Emre Erol, Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdüğünü bildirdi. Erol, ikinci el konut satışlarındaki artışı mevsimsel hareketliliğe bağlı

Apartman işletme projesini kim hazırlar?

Apartman işletme projesi Kat Mülkiyeti Birliği‘nin bütçesi olarak tanımlanıyor. Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, apartman işletme projesini kim hazırlar? İşte sorunuzun yanıtı...

Apartmanın boyasını kim öder?

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

Sami Erol: Markalaşmada esas olan sürdürülebilirliği sağlamak!

Turquality Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Aktaş Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Aktaş Holding’in global pazarda üstlenmiş olduğu rol ve Aktaş’ın Turquality destek programına dahil olma sürecini katılımcılarla paylaştı.

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda kat malikleri, yönetim için kendi aralarından veya dışardan bir kimseyi veya üç kişilik bir kurulu seçebiliyor. Peki, apartman yöneticisini kim seçer? Yönetici oybirliği ile mi yoksa oyçokluğu ile mi seçilir?

Erol İnal: Milli tren, Sakarya'da üretilecek!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ. Genel Müdürü Erol İnal, Milli Tren Projesi ile vagon ve demiryolu üretiminde Sakarya'nın marka olabileceğini belirterek, "Bu sektör, Türkiye'de yeni yeni ayağa kalkan, şekillenen bir sektör ve çok hızlı yol alıyor" dedi...

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Muammer Erol kimdir?

Konya Valisi Muammer Erol kimdir? Konya Valisi Muammer Erol, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muammer Erol, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Muammer Erol...

Erol Altan: Önümüzdeki dönemlerde konut satışlarında artış yaşanacak!

Baharın da gelmesiyle sektörde hareketliliğin gözlemleneceğini belirten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemler için konut satışlarında artış yaşanacağını ifade etti.

Nevzat Erol kim Haberi

Nevzat Erol kim

Nevzat Erol kimdir?

Nevzat Erol Türk mimar. En tanınmış eseri İstanbul Belediye Sarayı’dır.


En tanınmış projesi, 1953 yılında açılan ulusal mimarlık yarışmasında birincilik ödülü aldığı ve inşa edilen ve de İstanbul’un Saraçhane bölgesinde bulunan İstanbul Belediye Sarayı’dır. 


Bu yapı aynı dönemlerde İstanbul’un Harbiye semtinde inşa edilen ve İstanbul Hilton Oteli ile birlikte Türkiye mimarlık tarihindeki ilk ve en önemli uluslararası stil örneklerinden kabul edilmektedir.


Nevzat Erol 13 Aralık 2003 günü vefat etmiştir. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer...