20 / 07 / 2024

Newsweek

Newsweek

ABD’nin saygın haber dergisi Newsweek bu haftaki sayısında seyahat etmek isteyenler için 10 kentte 10’ar “mükemmel” yer belirledi

Newsweek, İstanbul'un çılgın projeleri yazdı!

Ünlü Amerikan dergisi Newsweek: Erdoğan'ın projeleri İstanbul'u yıkıyor Amerika'nın ünlü dergisi Newsweek'te yayınlanan bir makale İstanbul'daki çılgın projelerin çevreye ve kent kimliğine verdiği zararlara odaklandı.

Newsweek İstanbul'un büyük inşaat projelerini yazdı!

Amerikalı ünlü dergi Newsweek ’in internet sitesinde yayınlanan bir makalede çılgın projelerin ve kentsel dönüşümün İstanbu l’un tarihi dokusunu mahvederken, kenti adeta paramparça ettiği savunuldu.

Newsweek İstanbul'un en mükemmel 10 yerini belirledi!

ABD’nin saygın haber dergisi Newsweek bu haftaki sayısında seyahat etmek isteyenler için 10 kentte 10’ar “mükemmel” yer belirledi

Taliban New York'taki cami yapımına karşı çıktı!

Newsweek Dergisi, Taliban'ın New York'ta İslami Kültür Merkezi yapılmasını istemediğini yazdı

Gayrimenkul sektörünün 2009 perspektifi

Newsweek dergisi dünyada yaşanan çalkantının sona erdirilmesi için 4 trilyon dolarlık fona ihtiyaç olduğunu belirtmiş.

Mortgage krizinin yeni adı güven bunalımı oldu

ABD'de yaz aylarında başlayan kredi krizi güven krizine dönüşmeye başladı. Newsweek dergisi global dalgalanmanın artık yeni adının 'güven krizi' olduğunu kapağına taşıdı.

Newsweek Haberi

Newsweek


Newsweek’in seçtiği kentler arasında Bangkok, Buenos Aires, Chicago, Roma, Cape Town, Meksiko City, Pekin, Kopenhag ve Sidney’in yanı sıra İstanbul’da yer aldı. Derginin İstanbul’daki 10 önerisi ise şöyle:

1 Rüstem Paşa Camii: Aya Sofya bir milenyum daha eski, Süleymaniye çok daha görkemli ama saf mimari mükemmelliği için Rüstem Paşa İstanbul’daki en güzel cami.

2Eski şehir üzerinde günbatımı: İstanbul harika manzaraların şehri. Ama NuPera barının tarihi binasından görünen eski şehrin görkemli imparatorluk camileri üzerindeki günbatımı rakipsiz.

3  Masumiyet Müzesi: Masumiyet Müzesi serginin kendisi kadar konseptinin tuhaflığı için bir ziyareti hak ediyor. 

4  Boğaz’da kokteyl: Four Seasons Bosphorus Oteli’nin yeni açılan terası rahatlamak ve gözlemlemek için en medeni seyir noktası.

5  Büyük Londra Oteli: Leon Trotsky bu büyük eski otelde kaldı, Hemingway genç bir savaş muhabiriyken...