24 / 07 / 2024

Nezih Eldem biyografi

Nezih Eldem biyografi

Mimar Nezih Eldem kimdir? Mimar, Nezih Eldem yaşadığı sürece hangi projelere imza attı? kimdir? Mimar, Nezih Eldem hangi ödüllerin sahibi oldu? İşte Nezih Eldem ve projeleri...

Ahmet Nezih Olcay kimdir? Ahmet Nezih Olcay ne iş yapıyor?

Ahmet Nezih Olcay kimdir? Ahmet Nezih Olcay'ın eğitim durumu nedir? Ahmet Nezih Olcay kariyeri ve eğitim durumu nedir? Ahmet Nezih Olcay'ın kim olduğu ve Ahmet Nezih Olcay'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.

Eldem İnşaat Malzemeleri Toptan Alım Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eldem İnşaat Malzemeleri Toptan Alım Satım Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Esat Eldem tarafından kuruldu.

Elbistan Nezihkent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Yunus Emre (Saraykent) Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlatarak eski binaları yıkıp, yenilerini yapmak için yola koyulan Nezih İnşaat, inşaat maliyetlerindeki anormal artış karşısında bir süre faaliyetini durdurduğu ‘Nezihkent Sitesi’ndeki çalışmalara yeniden başladı...

Tavuk Dünyası 200'üncü restoranını Üsküdar'da açtı!

Tavuk Dünyası, 2019 hedefleri dahilinde yeni şube yatırımlarına hızla devam ediyor. Firma Türkiye’de bulunan 200. restoranının kapılarını İstanbul’un en eski ve nezih semtlerinden olan Üsküdar’da açtı.

Selenium Retro 9 projesinde teslimler başladı!

Yüzde 99’u tamamlanan Selenium Retro 9, İstanbul’un en nezih yaşam merkezlerinden Yeşilköy, Florya ve Bakırköy’ün birleştiği bölgede hayata geçiyor. Temmuz başı itibariyle başlayan teslimler ise tam gaz devam ediyor...

Selenium Retro 9'un yüzde 98'i satıldı!

İstanbul’un en nezih yaşam merkezlerinden Yeşilköy, Florya ve Bakırköy’ün birleştiği bölgede yükselen Selenium Retro 9 projesinin sınırlı sayıdaki ofis ve mağazalarının satışı devam ediyor.

Beylikdüzü İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi açıldı!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkına daha kaliteli, erişilebilir ve nezih ortamlar sunmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda  “İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi” ve “Spor Tesisleri”nin toplu açılış töreni de yapıldı.

Gedizler Evre-2’de hayat başladı!

Gedizler Yapı’nın İstanbul’daki 2. projesi olan Evre-2’de hayat başladı. Proje gerek ulaşım imkanları, gerekse nezih lokasyon avantajlarıyla da dikkat çekiyor..

Gedizler Evre-2’de yaşam başladı!

Gedizler Yapı’nın İstanbul’daki 2. projesi olan EVRE-2'de yaşam başladı. Proje gerek ulaşım imkanları, gerekse nezih lokasyon avantajları ile dikkat çekiyor..

Gedizler Yapı Evre-2’de yaşam başladı!

Gedizler Yapı’nın İstanbul’daki 2. projesi EVRE-2'de yaşam başladı. Proje gerek ulaşım imkanları, gerekse nezih lokasyon avantajları ile dikkati çekiyor..

11 bin yıllık 'Urfa Adamı'nın evini yıkıyorlar"

‘Urfa Adamı’nın bulunduğu bölgede kaçak kazı yapılıyor. Arkeolog Nezih Başgelen, kaçak çalışmanın durdurulması için Kültür Bakanlığı’na başvurdu...

Emirgan'daki tarihi Hamdi Paşa Köşkü 3 milyon dolara satılıyor!

İstanbul'un en nezih bölgelerinden Emirgan Kestane Sokak'ta yer alan tarihi Hamdi Paşa Köşkü, 3 milyon dolar + KDV bedelle satılacak..

Nezih Eldem biyografi Haberi

Nezih Eldem biyografi

Nezih Eldem kimdir?

Nezih Eldem, 1921 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu Denizli'de, ortaokulu Vefa lisesi'nde okudu. 1939'da Kabataş Lisesi'sini bitirdi. 15 yaşında üyesi olduğu Güzel Sanatlar Birliği'nin tüm İstanbul ve Ankara sergileri ile Devlet Resim Sergileri'ne katıldı. 1944 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nü bitiren Eldem, aynı yıl Yüksek Mühendis Mektebi Mimarlık Bölümü'nde rölöve ve serbest resim dersleri öğretmeni oldu, kurumun Teknik Üniversite'ye dönüştürülmesinden sonra Bina Bilgisi Kürsüsü'nde Paul Bonatz'ın asistanlığını yaptı. 


1952'de İtalya'ya giderek Ponti'nin Milano Politekniği'ndeki derslerinin yanısıra bürosundaki bazı mimari ve endüstri ürünü tasarımlarına katıldı. İtalya'da kaldığı iki yıl boyunca Anıtkabir'in bu ülkede üretilen mozaik bezemelerinin ve tunç parmaklıklarının tasarım ve denetleme sorumluluğunu üstlendi. 1954'te doçent, 1962'de profesör olan Eldem, üniversitedeki görevini 1988'de emekli oluncaya kadar sürdürdü. 


1949 tarihli ilk...