05 / 05 / 2024

Nice müzeleri Nice evler

Nice müzeleri Nice evler

Fransa'nın Akdeniz kıyısında yer alan Nice, her ne kadar yumuşak iklimi, açık hava restoranları ve güzel bahçeleriyle tanınıyorsa da şehrin en öne çıkan özelliği bir sanat şehri olması. Mimarisi ile dikkat çeken şehir de 30 müze yer alıyor

Nice Master İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Master İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eşref Soydan tarafından kuruldu.

Nice Door Mobilya Dış Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nice Door Mobilya Dış Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Nesipoğuz Daştan tarafından kuruldu.

Nice Kafe Bar Gıda Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nice Kafe Bar Gıda Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Fuat Kulaksızoğlu tarafından kuruldu.

Nice Ceramic Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nice Ceramic Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Bülent Acar tarafından kuruldu.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Şahan Gökbakar Fransa'dan villa aldı!

Yatırımını eve yapan Şahan Gökbakar şimdi de Fransa'dan ev aldı. Gökbakar, Nice ve Cannes arasında bulunan Juan-les-Pins’ten yazlık sahibi oldu.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Maltepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin altıncı kreşi Aydınevler Mahallesi'nde, hizmete açıldı. kreşin açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Burası Zübeyde Hanım’ın evi. İnanıyorum ki burada alacakları çağdaş eğitimle çocuklarımızın arasından nice Mustafa Kemaller yetişecektir” dedi.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Nice müzeleri Nice evler Haberi

Nice müzeleri Nice evler

Marsilya’dan gelen bir Yunan sömürgesi tarafından kurulan Nice’in geçmişi M.Ö. 5. yüzyıla dayanıyor.


Şehri ilk kuranlar ‘Nikaiai’ (Muzaffer) koyuyorlar şehrin adını. 19. yüzyıldan itibaren sanatçıların akınına uğrayan şehir hep, dertlerden kaçmak isteyenlerin yeni mekanı olmuş. Hatta Bolşevik rejimden kaçan Beyaz Ruslar; Nice’i ‘sükunet diyarı’ olarak tarif etmişler. Genellikle yumuşak iklimi, Promenade des Anglais Caddesi ve palmiyeleri, 5 yıldızlı Negresco Oteli, Vieux Nice’in (Eski Nice) daracık tam manasıyla sanatsever bir şehir. 


Hepsi görülmeye değer 30 müzesi bulunan şehirde her yıl 40 festival yapılıyor. Nice’te yer alan müzelerin başında modern ve çağdaş sanatçıların eserlerinin sergilendiği, kısa adı MAMAC olan Musee d’Art Modeme et d’Art Contemporain’ı saymak gerekir. İkinci sırada, Matisse Müzesi var. Nice’in müzelerini gezerken yemeklerini de unutmamak gerek. Lezzet duraklarının başında ise...