25 / 07 / 2024

Niğde Kalesinin etrafındaki evler

Niğde Kalesinin etrafındaki evler

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Kalesi çevresinde bulunan tarihi evleri kamulaştırma kararı aldıklarını söyledi.

Niğde Emlak Konutları'ndaki 1 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Niğde ili Merkez ilçesi 337 ada 2 parselde yer alan Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 1 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Niğde Emlak Konutları'ndaki 7 konut ve 1 iş yerini satıyor!

Emlak Konut GYO tarafından, Niğde Emlak Konutları projesinde yer alan 7 konut ve 1 ticari ünite satışa çıkarıldı. E-ihale ile satışa sunulan gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 4 Mayıs olarak belirlendi. 

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ikinci kesimi ne zaman açılacak?

Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara-Acıkuyu Kavşağı arası Vinci kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı-Gölcük Kavşağı arasındaki 3’üncü kesimi hizmete açıldı. Otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arası 2 saat 22 dakikaya inecek...

Niğde Emlak Konutları'ndaki 16 dükkana 16 milyon TL'lik teklif!

Niğde Emlak Konutları'nda satışa çıkarılan 16 cadde dükkanından 10 tanesine KDV dahil 16 milyon 50 bin TL üzerinden teklif geldi...

Niğde kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

2015 yılında tamamlanacağı açıklanan Niğde kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Ankara-Niğde Otoyolu arsa fiyatlarını uçurdu!

Türkiye’nin önemli otoyol projelerinden biri olan Ankara-Niğde Otoyolu daha tamamlanmadan güzergahındaki bölgelerdeki arsa fiyatlarında artış yaşanıyor.

Niğde-DİTAŞ'taki ulaşım sorunu meclis gündeminde!

Niğde-DİTAŞ yakınındaki hemzemin geçidin köprülü kavşak haline getirilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Niğde Defterdarlığı'nın lojmanı yıkım sırasında zarar gördü!

Niğde Defterdarlığı'na ait ait lojmanın balkonları, yanındaki binanın yıkımında sırasında zarar gördü.

TOKİ Niğde Efendibey 2. Etap'ta sözleşmeler imzalanıyor!

TOKİ Niğde Efendibey Mahallesi 2. Etap 1. Bölge Kentsel Yenileme Konut Projesi kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor.

Niğde’de sit alanındaki evler yıkılmayı bekliyor!

Niğde’de sit alanındaki evler, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Tehlike saçan evlerin yıkılması bekleniyor. 

Niğde Çukurkuyu Kasabası'ndaki tarihi alan TBMM gündeminde!

Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde-Tepeköy yolu ne zaman bitecek?

Niğde ile Tepeköy arasındaki yol çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde-Tepeköy yol projesinin ne zaman biteceğini sordu..

Niğde-Aksaray arasındaki yol TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çiftlik ilçesi ile Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi arasındaki karayolunu TBMM gündemine taşıdı..

Niğde Kalesinin etrafındaki evler Haberi

Niğde Kalesinin etrafındaki evler

Milletvekili Özegen, projeye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İl Özel İdaresi aracılığıyla kaynak artırılması sağlandığını, bölgedeki 13 tane tescilli tarihi yapının kamulaştırma işleminin tamamlanarak, ödemelerin yapıldığını belirtti. Özegen "Dolayısıyla kaledeki tescilli binaların tamamı vatandaştan alınmış oldu. İnşallah Niğde'nin tarihi miras envanterine restorasyonları da yapılarak kaydedilecek" dedi.



Kalenin çevre düzenlemesi konusunda, Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Tanıtma Fonu gibi kaynakları kullanarak bir iyileştirme düşündüklerini aktaran Özegen "Bir Kültür Vadisi projemiz var. Bunu üç aşamalı düşünüyoruz" diye konuştu. Milletvekili Özegen, Kültür Vadisi'nin, tarihsel dokuyu geleceği taşımak, Niğde'nin turizm ve ticaretine kimlik kazandırmak anlamında önemli bir çalışma olduğunu...