16 / 05 / 2024

Niğde Üniversitesinde mimarlık buluşmaları

Niğde Üniversitesinde mimarlık buluşmaları

Niğde Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi aracılığıyla “Mimarlık Buluşmaları: Niğde 2015 Etkinliği” düzenledi.Program Mimarlık Bölümü Sergi Açılışı ve Kokteylin ardından sona erdi.

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Niğde Hükümet Konağı ihalesi 23 Mart'ta!

Niğde Merkez Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 23 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Niğde'ye hükümet konağı!

Konut üretimlerinin yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Niğde Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Niğde Ulukışla 105 konut ihalesi yarın!

Niğde Ulukışla Kılan Mahallesi 105 Adet Tarımköy Konutu ve 1 Adet 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Niğde'de sit alanına gölet yapılması TBMM gündeminde!

Niğde Kayırlı köyündeki peri bacalarının yer aldığı sit alanına gölet yapılmasına izin verilme sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde İçmeli'deki arazi sorunu meclis gündeminde!

Niğde ili İçmeli köyünün arazi sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankara-Niğde otoyolu 2020'de açılacak!

Niğde Valisi Şimşek, "Gölbaşı'ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak" dedi...

Tabanlıoğlu Mimarlık “ÖTE/DE/Kİ MİMARLIK” sergisiyle Akbank Sanat'ta!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’de sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren AKBANK SANAT’la önemli bir projeye imza attı.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu AGÜ'de başladı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu AGÜ'de başladı..

Karaköy’de Mimarlık Müzesi açıldı!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi'nde 203 iş yeri yapılacak!

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesine ait 203 iş yeri yapım işi ihale ediliyor. İhale 19 Haziran'da gerçekleşecek...

Niğde Üniversitesinde mimarlık buluşmaları Haberi

Niğde Üniversitesinde mimarlık buluşmaları

Niğde Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi aracılığıyla “Mimarlık Buluşmaları: Niğde 2015 Etkinliği” düzenledi. Niğde üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de düzenlenen programa Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, TMMOB Mimarlar Odası Niğde Temsilciliği Başkanı Mimar Bülent Karabulut, akademik ve idari personel, davetliler ile öğrenciler katıldı. Program, Niğde Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Semiha Akçaözoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Semiha Akçaözoğlu; “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirmeyi planladığımız bu etkinliğimizin amacı, mimar adaylarımızı siz değerli meslektaşlarımızla bir araya getirmektir. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Mimarlık Buluşmalarının ilkinde, genç mimarlarımızı ve mimar adaylarımızı Niğde’mizin önemli mimarlarından biri olan Sayın Tamer Yavaşcan ile bir araya getirmek istedik. Kendisine bizi kırmayarak davetimizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Niğde’de mimarlık faaliyetlerini 43...