01 / 05 / 2024

Niğdede evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebi

Niğdede evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Niğde’de sit alanındaki evler yıkılmayı bekliyor!

Niğde’de sit alanındaki evler, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Tehlike saçan evlerin yıkılması bekleniyor. 

Yıldırım'a Afet Yönetim Merkezi inşa edildi!

Yıldırım Belediyesi, afet stratejilerinin ve çalışmalarının yürütüleceği Afet Yönetim Merkezi’ni ilçeye kazandırmak için hazırlanıyor.

Niğde'de evlerin afete karşı yeniden yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Niğde Kaynarca'da yapılan konut yardımları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Afet nedeniyle taşınan ve konut yardımı ödemelerinde sıkıntı yaşayan Niğde'nin Bor ilçesi Kaynarca köyü sakinlerine kolaylık sağlanması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Vasip Şahin Anadolu Yakası Afet Yönetim Merkezi’ni inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Anadolu Yakası Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnşaatı tamamlanan Anadolu Yakası Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin tefrişatı yapılıyor.

1985 yılında Dede Efendi'nin evi müze olacakmış!

1985 yılında bestekar Hamamizade Dede Efendi'ni evi, Türk Musikisi Müzesi haline getirilecekmiş. Akbıyık'taki ev, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği tarafından 18. yüzyıl Türk evi görünümünde restore edilecekmiş.

Soner Çetin 20 yıllık afet riskini sona erdirmek için harekete geçti!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, heyelan yüzünden bazı evlerin yıkıldığı 100. Yıl'daki bir bölgeyi 'afet riskli alan' olarak belirlediklerini hatırlattı.Soner Çetin 20 yıllık afet riskini sona erdirmek için harekete geçti

Niğde'de harabe evler yıkılıyor!

Selçuk Mahallesi’nin muhtelif yerlerinde bulunan ve madde bağımlıları tarafından mesken tutulan evler, Niğde Belediyesi ekipleri tarafından tek tek tespit edilerek yıkılıyor. Evlerin yıkımı için mahalle sakinleri şikayette bulunmuştu...

Doğubeyazıt'ta afet konutları buzla kaplandı!

Doğubeyazıt'ta afet konutlarında yaşayan vatandaşların konutlarında soğuktan su ve kanalizasyon boruları patlayınca evlerin içi buzla kaplandı. Kaloriferleri yanmadığı için evin içine dağılan su, sıcaklığın -20'ye düşmesi yüzünden dondu.

Bursa Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Türkiye genelinde 46 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Mitingi için Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan, törenin ardından Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi'ni açtı...

Niğdede evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebi Haberi

Niğdede evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebi


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Gürer, Başbakan Yıldırım'a "Niğde ili Altunhisar İlçesi Çömlekçi Köyü, afet riskine karşı evlerinin yeniden yapılması ve ödemenin kredilendirilmesi istenmektedir. Bu yönde bir çalışma var mıdır?" diye...