04 / 05 / 2024

Nihat Zeybekçi Çanakkale Boğazı Köprüsü

Nihat Zeybekçi Çanakkale Boğazı Köprüsü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız" dedi.

Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 fiyat artışı bekleniyor!

Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin hız kesmeden devam ettiği Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 değer artışı bekleniyor...

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Nihat Zeybekci kimdir?

Ekonomi Bakanı olarak hizmet veren Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Nihat Zeybekçi kimdir?

Çanakkale'de markalı konut projelerinde hareketlilik yaşanıyor!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün arazileri değerlendirdiği Çanakkale'de son dönemde markalı konut projelerinde hareketlilik yaşanıyor..

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

İşte Çanakkale 1915 Köprüsü'nün son hali!

Çalışmaların tam gaz devam ettiği Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 yılında açılacak.Projenin temeli 18 Mart'ta atılmıştı.

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

3. Havalimanı'nın yanına lojistik merkez kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, 3. Havalimanı'nın yanına e-ticaret ve lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2023 yılından önce açılabilir!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açmayı planladıklarını açıkladı.

Şanlıurfa'nın altyapısına 194 milyon liralık kredi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere sağlanan 194 Milyon liralık kredi desteği anlaşmasını imzaladı.

Nihat Zeybekçi 'emlak vergisi muafiyeti' sorusunu yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Şanlıurfa Bozova'ya sosyal tesis!

Bozova'daki çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Halkımıza hizmet götürmeyi AK Belediyelerin anlayışı olarak görüyoruz" dedi.

Nihat Zeybekçi Çanakkale Boğazı Köprüsü Haberi

Nihat Zeybekçi Çanakkale Boğazı Köprüsü

Bakan Zeybekçi, Japonya'daki temaslarına ve ekonomik gelişmelere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Planları arasında Japonya'nın birincil öncelikli ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Zeybekçi, iki ülke arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasının önemli süreçlerden birini oluşturduğunu vurguladı. Zeybekçi, "Japonya ile serbest ticaret anlaşmasını çok geniş kapsamlı ve derinlikli olmasını düşünüyoruz" diye konuştu.


Dünyada ekonomik haritaların değiştiği bir dönemde hızlı şekilde serbest ticaret anlaşmaları yapmayı ve genişletmeyi önemsediklerini dile getiren Zeybekçi, Japonya'nın da en önemli hedeflerden biri olduğunu belirtti.


Teknik görüşmeler bitti


Japonya'nı küresel krizin ardından toparlanmayı tam anlamıyla başaramadığına değinen Zeybekçi, Japonya'nın daha çok üretme, ihracat yapma ve fonlarını üçüncü ülkelerde değerlendirme ihtiyacı hissettiğini söyledi. Zeybekçi, "Dünyada bu fırsatı ona verebilecek en önemli ülkelerden bir tanesi Türkiye. İki ülkenin karşılıklı faydasının yanında üçüncü ülkelerde...