28 / 04 / 2024

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.



Geçtiğimiz akşam Habertürk televizyonu canlı yayınına katılarak  Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Ak Parti  İzmir  Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, İzmir halkının yaşam tarzı ile ilgili bir sorunu olmadığını İzmir'in hizmet beklediğini açıkladı. İzmir'in en büyük sorunlarından birinin çöp rezaleti olduğunu anlatan Zeybekçi, çöp sorununa iki yıl içinde çözüm getireceğini anlattı. Zeybekçi sözlerine şu şekilde devam etti: "3 ayda belediyenin değiştiğini anlayacaklar. Temizlikle, çöple, otobüs seferleriyle, araçların bakımıyla, arkadaşlarımızın kılık kıyafetiyle. Çalışma arkadaşlarımıza diyeceğiz ki, 'arkadaşlar patron millettir'. 2 yılda bu çöp rezaletini çözeceğiz. Sıfır atık projesini gerçekleştireceğiz. Sızan suyun arıtılması, oluşan gazdan elektrik üretilip şebekeye verilmesi 2 yılda bitecek. Trafikte nerede kilitlenme varsa köprülü kavşak yapacağız. Karşıyaka'yı Çiğli'ye kadar uzatacağız."

Yeşil alanlar 10  katına çıkarılacak 

İzmir'in büyük bir park ve yeşil alan potansiyeli olduğunu söyleyen Zeybekçi, "Hepsinin yerleri belli. Milyon metre karelik yerler bunlar. Üç yılda yeşil park alanları 10 katına çıkaracağız. İnanılmaz park yerler" dedi. Hayvanların barınması içinde projeleri olduğunu anlatan Zeybekçi, "Bunun için de hayvanlarla ilgili bölümler de olacak. Ben hayvan barınaklarına başından beri karşıyım. Hayvanları alıp, kısıştırlaştırdıktan sonra büyük parklarda beslenme alanlarında yaşamalarını sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İzmir'in imar yönetmeliği yok 

Zeybekçi, İzmir'in imar planlarından da bahsetti. Zeybekçi, "Belediye başkanı şehrin pazarlamacısıdır. Yüzde 26,5 genç işsizliğin olduğu şehirde genç beyinler kenti terkediyor. Kentsel dönüşüm en önemli maddelerimizden birisidir. Ben 18 bin konut inşa ederek yaptım geldim. Arkamda bir tek beddua bile yok. Bu şehrin imar yönetmeliği yok. Metromuzu Urla'ya kadar uzatıyoruz" açıklamasını yaptı.

Zeybekçi, projelerin arasında İzmir'de bir bilim ve teknoloji vadisi inşa etmek olduğunu söyledi. Zeybekçi, Karaburun ve Urla'ya 47 bin dönümlük bir alanda dünyanın en iddialı, hiçbir yerinde olmayacak olan Bilim Teknoloji ve Yazılım Vadisi oluşacak. Vergi olmayacak ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön