12 / 05 / 2024

izmir teknoloji vadisi

izmir teknoloji vadisi

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Teknoloji Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı...

Oracle, Silikon Vadisi'nden taşınıyor!

Teknoloji devi Oracle, şirket merkezini Silikon Vadisi'nden Texas’ın başkenti Austin'e taşıma kararı aldı. 

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

İzmir Portakal Vadisi’nin yapımına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan Portakal Vadisi’nin yapımına başladı. 

Mustafa Varank: Ankara'da Sağlık Teknolojileri Vadisi kurma hedefimiz var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Ankara'da 'Sağlık Teknolojileri Vadisi' kurma hedefimiz var. Ankara'yı sağlık teknolojileri geliştirmede merkez şehirlerden biri yapacağız." diye konuştu.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Adana'da girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak!

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

Bilişim Vadisi'nin 2. etabında inşaat sürüyor!

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak Bilişim Vadisi, Haldız İnşaat tarafından inşa ediliyor. 

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.

Bilişim Vadisi'nin ilk etabı tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilişim Vadisi'nin birinci etap inşaatının tamamlandığını ve vadide ilk Ar-Ge firmasının faaliyetlerine başladığını açıkladı.

izmir teknoloji vadisi Haberi

izmir teknoloji vadisi

Geçtiğimiz akşam Habertürk televizyonu canlı yayınına katılarak  Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, İzmir halkının yaşam tarzı ile ilgili bir sorunu olmadığını İzmir'in hizmet beklediğini açıkladı. İzmir'in en büyük sorunlarından birinin çöp rezaleti olduğunu anlatan Zeybekçi, çöp sorununa iki yıl içinde çözüm getireceğini anlattı. Zeybekçi sözlerine şu şekilde devam etti: "3 ayda belediyenin değiştiğini anlayacaklar. Temizlikle, çöple, otobüs seferleriyle, araçların bakımıyla, arkadaşlarımızın kılık kıyafetiyle. Çalışma arkadaşlarımıza diyeceğiz ki, 'arkadaşlar patron millettir'. 2 yılda bu çöp rezaletini çözeceğiz. Sıfır atık projesini gerçekleştireceğiz. Sızan suyun arıtılması, oluşan gazdan elektrik üretilip şebekeye verilmesi 2 yılda bitecek. Trafikte nerede kilitlenme varsa köprülü kavşak yapacağız. Karşıyaka'yı Çiğli'ye kadar uzatacağız."

Yeşil alanlar 10  katına çıkarılacak 

İzmir'in büyük bir park ve yeşil alan potansiyeli olduğunu...