29 / 04 / 2024

nihat zeybekçiden Türkiye Varlık Fonu açıklaması

nihat zeybekçiden Türkiye Varlık Fonu açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye Varlık Fonu kurulmasına dair teklif, 'İtibarımız var, uluslararası arenada kredibilitemiz var' teklifidir." diye konuştu.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’de her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre maddi ve sosyal yoksunluk oranı, 2021 yılında yüzde 18,1 iken 2022 yılında yüzde 16,6 oldu. Türkiye’de yaşayan fertlerin yüzde 32,6'sı ise yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı.

Türkiye bu alanda birinci oldu! Her 10 kişiden 4’ü…

We Are Social ve Kepios’un gerçekleştirdiği araştırma kapsamında, Türkiye’nin 230 ülke arasında online market alışverişinde dünya birincisi olduğu belirlendi.

Türkiye’nin göç sorunu meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye’nin göç sorununu meclis gündemine taşıdı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin alışveriş haritası!

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkede hediye alışverişi tercihleri araştırıldı. Bu araştırmaya göre, Türkiye'de her 6 kişiden 1'i sevdikleri için hediye almaya 3 ay önceden başlıyor, 10 kişiden 4'ü ise alışverişi son ana bırakanlardan.

Tamer Saka, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı oldu!

TÇMB Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılan Nihat Özdemir’in yerine, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka’yı görevlendirdi...

Nihat Özdemir, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği başkanı oldu!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 60. Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği seçildi.

Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı kendi evinde oturuyor!

Interpress tarafından derlenen bilgilere göre; Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı kendilerine ait bir evde oturuyor. 

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye inşaat sektörünün dünyada ikinci sırada geldiğinin altını çizerek, Türk müteahhitlerin dünya genelinde yaklaşık 350 milyar dolarlık projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye dünyanın en büyük havaalanı yapıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 13. Taze İncir Festivali'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Zeybekci, ''Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti'' dedi.

Türkiye Ticaret Merkezi Tahran'da açıldı!

Dünyada açılacak 20 merkezden biri olan Türkiye Ticaret Merkezi'nin (TTM) açılışı gerçekleşti. Tahran'da bulunan merkezin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldı.

Nihat Zeybekçi 'emlak vergisi muafiyeti' sorusunu yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

nihat zeybekçiden Türkiye Varlık Fonu açıklaması Haberi

nihat zeybekçiden Türkiye Varlık Fonu açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile KDV Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.


Türkiye Varlık Fonu'nun kaynaklarının net şekilde teklifte açıklandığını ve bu fonun asıl para eden kısmının uluslararası piyasalarda genel kabul görmesi olduğunu anlatan Zeybekci, "Kendi içimize dönük varlık fonu kursaydık, bir anlamı olmazdı." dedi.


Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Sorunları torunlara devretmeyeceğiz." sözününe işaret ederek, torunların varlıklarını bugünden yemek gibi bir durumlarının olmayacağını belirtti.


Fonun şeffaf olması, denetimlerle ilgili elinin ayağının bağlanmaması gerektiğini ifade eden Zeybekci, fonun genel kabul görmesinin Sayıştay raporlarına bakmayacağını dile getirdi.


Teklifin aceleye getirildiği eleştirilerine yanıt veren Bakan Zeybekci, Hazine, Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Bankalar Birliği, Ekonomi ve Maliye bakanlıkları ile...