28 / 07 / 2024

Nijerya haberleri

Nijerya haberleri

Nijerya'da kilisenin konukevi çöktü. Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi'nde devam eden arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan cesetlerle birlikte ölü sayısı 46'ya ulaştı. Enkazdan 140 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN ile Nijerya Deniz Kuvvetleri, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için anlaştı. İşte detaylar...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Artan yakıt fiyatları yüzünden Nijerya Havayolları yurt içi uçuşları durdurdu

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da faaliyet gösteren Nijerya Hava Yolları artan yakıt fiyatları gerekçesiyle bugünden itibaren tüm yurt içi uçuşları durdurdu.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Nijerya'da arazi kavgası: 17 ölü!

Nijerya'nın Benue eyaletinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 17 kişi hayatını kaybetti. 

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!

Bir süre önce Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da yeni mağazalar açan Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika mağazalarını devreye alacak.

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika’da mağaza açacak!

Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazalarıyla hedef büyüten Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da yeni mağazalar açacak.

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Aliyu'dan Türkiye'ye iş birliği çağrısı!

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Abubakar D. Aliyu, "Kalkınmayı sağlamak için altyapıyı geliştirmeliyiz ve bu noktada iki ülke arasında teknolojik yatırım, inşaat ve mühendislik alanında bilgi paylaşımına ihtiyacımız var" dedi...

Karmod, Nijerya'nın başkenti Abuja'da showroom açtı!

Karmod, Abuja'da showroom açtı. Karmod'un Nijerya'da hizmete açtığı showroomda prefabrik evler, çelik evler, ofis binaları, konteyner yapılarla beraber farklı tasarımlarda güvenlik ve ofis kabinleri sergileniyor

Nijerya haberleri Haberi

Nijerya haberleri


Nijerya'nın Lagos kentinde geçen cuma günü çöken kilisenin konukevinde ölenlerin sayısının 46'ya yükseldiği bildirildi.


Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi'nde devam eden arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan cesetlerle birlikte ölü sayısı 46'ya ulaştı. Enkazdan 140 kişi sağ olarak kurtarıldı.


Kilisenin, alçak irtifadan uçan bir uçaktan kimyasal madde atıldığı için çöktüğü iddiaları dile getirilse de AA'ya konuşan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu Sözcüsü İbrahim Farinloye, yenileme çalışmaları nedeniyle binanın çöktüğünü söyledi.


Nijerya medyasına göre, konukevinin sahibi, çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen dini tören sırasında bir helikopterin binanın çevresinde dönmesinden sadece birkaç dakika sonra binanın birden çöktüğünü, helikopterden atılmış olabilecek bazı maddelerin çökmeye neden olabileceğini iddia etti. Konukevi sahibi, olayı ''terör saldırısı'' olarak niteledi.


Afrikalı futbolcular, siyasetçiler ve ünlülerin, Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi'ni düzenli olarak ziyaret ettiği...