12 / 05 / 2024

Nimet abla

Nimet abla

1963 yılında, Türkiye'nin ünlü piyango bayi Nimet Abla Mecidiyeköy'de cami yaptıracakmış. 4 milyon liraya mal olacak olan cami, ilk kaloriferli cami olacakmış. Caminin temeli törenle atılmış.

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan '' "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir' diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. 

Arslan Han Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arslan Han Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Arslan tarafından kuruldu.

Günerin İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Günerin İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nimet Ergün tarafından kuruldu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un acı günü! Kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, aldığı acı haberle sarsıldı. Ömer Bulut'un öğretmen olan ablası evinde kalp krizi geçirdi. Abla Selime Turan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çam Company Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çam Company Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Mehmet Rebii Çam ve Nimet Çam ortaklığında kuruldu.

Zln İdil İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zln İdil İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Nimet Tokman tarafından kuruldu.

Eymen Park Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymen Park Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Güzeller  ve Vedat Çelik tarafından kuruldu.

Ersoy Bina Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ersoy Bina Yatırım Anonim Şirketi bugün Fatih'te 364 milyon 480 bin 906 TL sermaye bedeli ile Nuri Sinan Ersoy, Ahmet Hakan Ersoy ve Nimet Ersoy ortaklığında kuruldu.

Güneşli Ada Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşli Ada Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Yalçın ve Önder Köse ortaklığında kuruldu.

Nimet Yapı İnşaat Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Nimet Yapı İnşaat Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon 410 bin TL sermaye bedeli ile Metrobil Teknoloji Limited Şirketi tarafından kuruldu.

Faizler düşünce köpekler için arsa alıp barınak yaptırdı!

Konut kredisindeki düşük faizleri fırsata çeviren öğretmen Nimet Çomak, çektiği krediyle Kemalpaşa’da arsa satın aldı. Öğretmen Çomak, 2 arkadaşıyla beraber aldığı arsaya köpekler için barınak yaptı

Saka Yazılım Bilişim İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saka Yazılım Bilişim İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Saka tarafından kuruldu.

ANT Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ANT Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Sinem Özbey tarafından kuruldu.

Nimet abla Haberi

Nimet abla

NİMET ABLA CAMİ Türkiye'nin ünlü piyango bayii Hacı Nimet Abla'nın Mecidiyeköy, Esentepe'de 4 milyon liraya inşa ettireceği ilk kaloriferli caminin temeli dün törenle atılmıştır. Törene büyük bir davetli topluluğu katılmış ve temele ilk harcı Belediye Muavi'ni atmıştır. Minare yüksekliği 25 metre olacak olan cami, katlı inşa edilecek ve altında dükkanlar bulunacaktır. Resimde Nimet Abla (ortada) ve davetliler dua ederken görülüyor.


(1963 yılında Reşat Altın 138 liraya satılıyormuş.)


Akşam Gazetesi 16 Haziran 1963



Abdullah Kutalmış...