03 / 05 / 2024

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan '' "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir' diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. 




Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye'de en düşük sıcaklığın ölçüldüğü Van'ın Çaldıran ilçesinde domates serasında inceleme yaparak şaşırtan açıklamalarda bulundu. Deprem kuşağının bilinenin aksine faydalı olduğunu ve bu bölgelerde jeotermal enerjinin açığa çıktığını söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir.'' dedi.

İNŞALLAH DEPREM OLSUN Kİ...

Prof. Dr. Ercan, "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir.'' demesinin ardınndan vatandaşlardan ''inşaallşah olmaz'' yorumu gelirken Ercan, ''hayır inşallah deprem olsun ki enerjiye kavuşsun. Önemli olan sağlam yerde sağlam ev yapmak, bu kadar basit" dedi.

Prof. Dr Ahmet Ercan dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

ERCAN'DAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Çaldıran ilçesinin Ayrancılar Mahallesi'nde 2016 yılında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca desteklenen projeyle jeotermal enerji ile ısıtılan domates serasında inceleme yapan Prof. Dr. Ercan, depremin yaşandığı yerlerde ortaya çıkan enerjilerin kullanılması gerektiğini söyledi.

1976 VE ONUN ÖNCESİNDE YIKICI DEPREMLER OLDU!

Çaldıran'da 1976 ve onun öncesinde yıkıcı depremlerin olduğunu anlatan Prof. Dr. Ercan, seradaki domatesleri işaret ederek, bu domateslerin deprem sonucu ortaya çıktığını açıkladı. 

Ercan ''Depremlerde bir sarsıntı bir sıcaklık bir de ışık bileşeni vardır. Hem orada elektrik enerjisi hem de sıcaklık enerjisi elde edersiniz

Şu anda da örnek bir şekilde Çaldıranlar bu çok büyük serayı kurmuşlar. Ve burada Türkiye'nin en soğuk yerinde gördüğünüz gibi en güzel mis gibi kokan domatesleri üretiyorlar.'' diyerek  Türkiye'nin her tarafına örnek olmasını ve  deprem olan her yeri elektrik santral olarak kullanılmasını,  aynı zamanda seracılık olarak kullanalımasını sonuç olarak da  ülkenin kalkınmasının öneminde değindi. 

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 


 


Geri Dön