22 / 05 / 2024

nisan yatırım teşvik belgesi sayısı

nisan yatırım teşvik belgesi sayısı

Ekonomi Bakanlığı, Nisan'da 358 yatırım teşvik belgesi verdi. Ekonomi Bakanlığı, Nisan ayında verdiği 358 yatırım teşvik belgesi ile 4 milyar 616 milyon 216 bin TL düzeyinde sabit sermaye yatırımını teşvike bağladı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Parasını buna yatıran yaşadı!

Bu hafta (28 Mart-1 Nisan) tarihleri arasında hangi yatırım aracı kaç lira para kazandırdı, parasını borsada değerlendiren mi dolara yatıran mı yoksa altın alan mı haftayı kazançlı kapattı? İşte dolar, altın ve borsanın bir haftalık kazanç performansları...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Nisan ayında 542 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nisan 2020'de 542 yatırım teşvik belgesi verdi.

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e yükseldi.

Çin 4 ayda 33.6 milyarlık yurt dışı yatırımına imza attı!  

Ocak-Nisan aylarında Çinli yatırımcılar 155 ülke ve bölgede 3 bin 84 denizaşırı şirkete toplam 235 milyar RMB (33,6 milyar dolar) tutarında yatırım yaptı.

Nisan'da 451 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan ayında 451 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 11 milyar 921 milyon 2 bin 21 lira olarak açıklandı.

Nisan 2019'da 451 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nisan 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesini yayınladı. Buna göre, Nisan'da 451 yatırım teşvik belgesi verildi...

nisan yatırım teşvik belgesi sayısı Haberi

nisan yatırım teşvik belgesi sayısı


Ekonomi Bakanlığı, Nisan'da 358 yatırım teşvik belgesi verdi. Nisan'da teşvike bağlanan sabit yatırım tutarı 4 milyar 616 milyon 216 bin TL oldu.


Ekonomi Bakanlığı'nın 2014 yılı Nisan ayı yatırım teşvik belgeleri ile 2014 yılı Nisan ayına ait iptal edilen yatırım teşvik belgesi listelerini Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Nisan ayında 358 yatırımı teşvike bağladı. Nisan'da teşvike bağlanan sabit sermaye yatırım tutarı 4 milyar 616 milyon 216 bin TL düzeyinde olurken, teşvike bağlanan yatırımlar çerçevesinde gerçekleştirilecek ithal makine teçhizat tutarı 980 milyon 628 bin dolar, istihdam edilecek kişi sayısı 12 bin 39 oldu. Ekonomi Bakanlığı Nisan'da 295 adet yatırım teşvik belgesini iptal...