28 / 04 / 2024

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.



Nisan ayında finans piyasalarında bazı yatırım araçları yatırımcılarına ciddi kazançlar sağladı. "Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nın açıklanması, özellikle de yatırımcıları ilgilendiren bir konu oldu. İşte nisan ayının yatırımcılarını ilgilendiren detaylar haberimizde…

Nisan ayında en yüksek gerçek kazanç, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dikkate alındığında yüzde 7,15 ile külçe altında gerçekleşti. Aynı şekilde, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) bazında değerlendirildiğinde de külçe altın yatırımcılarına yüzde 8,83'lük getiri elde etme fırsatı sundu. Yİ-ÜFE ile baza alındığında Euro'nun yüzde 3,34 doların ise 0,92 ve mevduat faizinin (brüt) yüzde 0,65 getiri sağladığı verileri paylaşılmıştır.

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerine göre yatırım araçlarının durumu

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dikkate alındığında, Euro yüzde 1,75 reel kazanç elde ederken, dolar yüzde 0,63, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,90, BİST 100 Endeksi yüzde 5,63 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 10,39 ile yatırımcılar için değer kaybı yaşandı. Üç aylık değerlendirme sonucunda külçe altın, Yİ-ÜFE ile baz alındığında yüzde 8,89 yatırımcısına kazanç sağladı.  Külçe altının TÜFE ile indirgenmesi yatırımcısına 3,67 en yüksek getiri sağlayan yatırım araçlarından biri oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön