13 / 05 / 2024

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.



Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

BIST’in 6 aylık ve 1 yıllık veri sonucu

6 aylık değerlendirme kapsamında BIST 100 endeksi, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) bazında yüzde 23,60 yatırım kazancı sunan bir araç oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazında ise BIST 100 endeksinin yüzde 10,95 oranında yatırımcısına kazanç sağlaması verilere geçti. Yıllık değerlendirmede BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile baz alınarak hesaplandığında yüzde 34,32 ve TÜFE ile baz alınarak hesaplandığında ise yüzdelik getiri oranı 42,20 oldu.  

Yıllık değerlendirme külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,26, DİBS ise yüzde 11,95 oranında düşüş yaşattı. Euro'nun Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,45 oranında yatırımcısına kaybettirirken dolar yüzde 13,57 oranında kaybettirdi.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön