09 / 05 / 2024

Niyazi Mısri türbesi

Niyazi Mısri türbesi

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

TİKA Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlemesini yapacak!

Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin çevre düzenlenmesi projesi hayata geçirilecek.Bodur, ""Türbe, Türkistan şehrinin kuruluşunun bin 500'üncü yıl dönümünde iki ülke cumhurbaşkanları tarafından ziyarete açılmıştı." dedi.

Batman Zeynel Bey Türbesi Kasım'da taşınacak!

Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak Zeynel Bey Türbesi'nin, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasını öngören alt proje, Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı.

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi nasıl taşınacak?

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin taşınma yöntemi belirlendi. Türbe, Mısır’da Asvan Barajı nedeniyle nakledilen Ebu Simbel Tapınağı’nın taşınma modeliyle nakledilecek.

Edirne Maksud Baba Türbesi’nde yapım ve restorasyon sürüyor!

Edirne Valiliği’nin Yeniimaret Mahallesinde başlattığı, Maksud Baba Türbesi’nın yapım ve restorasyonu devam ediyor.

Zeynel Bey Türbesi raylı sistemle taşınacak!

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin sular altında kalmaması için özel bir çözüm gündemde. Bakan Eroğlu, ilk defa uygulanacak bir raylı sistem ile türbenin kenara çekileceğini söyledi.

Aktu Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktu Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hayrettin Yılmaz ve Samet Şişman ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Mecidiyekuyu Sokak'ta kuruldu.

Niyazi Mısri türbesi Haberi

Niyazi Mısri türbesi

Fatih Sultan Mehmet döneminde 1456'da Osmanlı Devleti idaresine giren Limni adasındaki Türk mimari eserlerinin izini süren yüksek mimar Mehmet Emin Yılmaz, adadaki Osmanlı eserlerinin hızla yok edildiğini belirtti. Yılmaz, 1894 yılında ada nüfusunun 27 bin olduğunu, bu nüfusun 2 bin 500'ünü Türklerin oluşturduğunu, o dönemde adada 6 cami, 164 Rum kilisesi olduğunu dile getirdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Yılmaz, adadaki Türk eserleriyle ve durumlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Limni adası merkezi ve köylerde benim tespit edebildiğim yaklaşık 130 Türk eseri var. Bu eserlerden en önemlisi hiç şüphesiz Niyazi Mısri hazretlerinin türbesi. Aslında bu türbe, adadaki Türk yerleşiminin de merkezini oluşturuyor. Türbenin çevresinde Niyazi Mısri Camii, namazgâh, tevhidhane, medrese, muvakkithane, çilehane, şadırvan ve hazire yer alıyor. Yani zaman içinde eklenen yapılarla...