29 / 04 / 2024

nkp üyeleri Akkuyu Nükleer Güç Santrali

nkp üyeleri Akkuyu Nükleer Güç Santrali

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan inşaata başlandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mersin Greenpeace Akkuyu ÇED Raporu'nun iptali için dava açtı!

Mersin Greenpeace üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED Raporu’nun iptali istemiyle Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtılar...

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Greenpeace üyeleri, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Sergey Kiriyenk: Akkuyu Santrali 100 yılın enerji projesi olacak!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom ) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.

Akkuyu, 100 yıllık enerji projesi olacak!

Rosatom Başkanı Kiriyenko "Akkuyu için 60 yıl garanti veriyoruz fakat ben santralin 80-100 yıl yaşayacağından eminim. Akkuyu, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacaktır.

Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri kentsel dönüşüm için Almanya'ya gitti!

Meclis üyeleri Almanya'daki kentsel dönüşümü incelemek için Hamburg Belediyesini ziyaret etti. Tabea Yaşlılar Bakım Evi ve Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

Akkuyu Nükleer Santrali ne zaman açılacak?

1 Aralık’ta 10 bakanıyla birlikte Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin, içinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin de olduğu çok sayıda ticari anlaşma için masaya oturacak.

TCDD'nin özelleştirilmemesi için BTS üyeleri Ankara'ya yürüyorlar!

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Ankara'ya yürüyorlar. TCDD'nin özelleştirilmemesi için Van'dan Ankara'ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Kayseri'ye geldi.

Akkuyu'nun ÇED'i Putin'i bekliyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 Aralık’ta Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçmesi öngörülüyor.

30 yerli şirket Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kümeleniyor!

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolar civarında yatırımla kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, yerli şirketler harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform ( NKP ) üyeleri, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek nükleer güç santralinin ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna ilişkin itirazda bulundu.

Akkuyu Santrali projesindeki Türk öğrenciler Rusya'da nükleer eğitimi alıyor!

Akkuyu'daki nükleer santral projesinde yer alacak Rusya'da nükleer uzmanlık eğitimindeki 257 Türk öğrenciden 83'ü hazırlık, 71'i birinci sınıf, 62'si ikinci sınıf ve 41'i de üçüncü sınıfta öğrenim görüyor..

Akkuyu Santrali'nin inşaat malzemeleri için Ruslar vergi indirimi istedi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov, "Santralin inşasında kullanılacak malzeme ve ekipmanda yerlilik oranının artması için Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi'nin (KDV) sıfırlanmasını istiyoruz" dedi...

Erzurum Belediyesi Meclis Üyeleri Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, meclis üyeleriyle Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesisini gezdi.

nkp üyeleri Akkuyu Nükleer Güç Santrali Haberi

nkp üyeleri Akkuyu Nükleer Güç Santrali


Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan inşaata başlandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.


NKP Sözcüsü Sabahat Arslan, adliyede yaptığı basın açıklamasında, halkın kandırılmaya çalışıldığını öne sürerek, buna "dur" diyeceklerini kaydetti.


Santral sahasında ÇED raporu alınmadan hukuksuz şekilde çalışma başlatıldığını iddia eden Arslan, "Mersinlinin iradesi çok güçlüdür. Akkuyu Nükleer Güç Santralini yaptırmamaya kararlıdır. Bu kararlılığını bugün burada bir kez daha ispat etmiş olacaktır" dedi.


Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen de Türkiye'de baroların, "zaptedilemez kaleler" gibi hukuku sonuna kadar savunacağını söyledi.


Mersin'de kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin sadece Mersin, Akdeniz, Anadolu değil, tüm dünya için tehlike oluşturduğunu ileri süren Antmen, şunları kaydetti:


"Projeyle ilgili ÇED kararı mevcut değil. Bu sebeple proje...