03 / 05 / 2024

nostaljik mekanlar

nostaljik mekanlar

Etnik motiflere ve Osmanlı temasına yönelen ilgi ile yeniden canlanan çini motifleri, Bien Alaturca serisi ile mekanlara nostaljik bir görünüm kazandırıyor.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Ankaralılara resmen son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentteki Nostaljik Tramvay seferlere başladı. Peki, Gölbaşı nostaljik tramvay güzergahı neresi? Ankara'daki nostaljik tramvay hangi duraklardan geçecek? İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları...

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.

Ankara Nostaljik Tramvay Hattı 15 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara Nostaljik Tramvay Hattı nereden geçecek? Ankara Nostaljik Tramvay Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Projenin inşaatı ne zaman bitecek? İşte tüm detaylarıyla Ankara Nostaljik Tramvay Hattı...

Ankara'ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!

Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, Bahçelievler, Seğmenler, Gaziosmanpaşa Mahalleleri Nostaljik Tramvay Hattı projesi için ÇED süreci başladı.

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı için hayata geçirmeyi planladıkları Nostaljik Tramvay Projesi’ne değinerek, destek istedi.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı imar planı tadilatı askıda!

Esenler İlçesi, Nostaljik Tramvay Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı!

Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı nereden geçecek? Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı hangi hatlarla entegre olacak? Hattın uzunluğu kaç kilometre? İşte tüm detaylarıyla 10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı...

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından planlanan Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak. Hat 10 milyon 500 bin liraya mal olacak...

nostaljik mekanlar Haberi

nostaljik mekanlar

Yenilikçi ve çevre dostu marka Bien, Osmanlı ve eski Türk motiflerinin ruhunu yansıtan yeni serisi Alaturca ile, yaşam alanları yerel ve sıcak bir görünüm kazanıyor. Eski dönemlerde çok yaygın olarak kullanılan fakat üretimi ve yapımı vakit alıp, emek isteyen çini motifleri Bien’in Alaturca serisinde hayat buldu.


Alaturca serisi adından da anlaşılacağı gibi geleneksel Türk motiflerinin izlerini taşıyan, tarihi ve özel görünümü günümüzde de yaşatmak isteyenlere alternatif oluşturan bir koleksiyon.


NEDEN BİEN ALATURCA?

Günümüz koşullarında hijyen önemli, zaman değerli ve para kıymetli. El işçiliği gerektiren ve üretimi zahmetli ve vakit alan çinilerin yerini yine o dönemin çini motiflerini yansıtan seramik seriler aldı. Bien Alaturca tam böyle bir seri. Temizliği kolay ve pratik. Ayrıca dayanıklılığı sayesinde uzun süre kullanılabilir olması ekonomik açıdan avantaj sağlıyor.


Özellikle...