04 / 05 / 2024

noter harç masrafları

noter harç masrafları

Noter harçları ile ilgili mevzuat, 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda noter harç mükelleflerinden harç ödemesine kadar yasal esaslar bulunuyor. İşte Noter harçları kanunu...

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021 nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Mısır'da yeni vergi ve harç önergesi onaylandı!

Mısır parlamentosu, devlet gelirlerini artırmak için yeni vergi ve harç önergesini onayladı. Harç artışlarının içerisine noter hizmetleri, otel ve tatil köylerindeki eğlence etkinliklerini dahil ediliyor.

Kentsel dönüşüm yüzde 8 ucuzlayacak!

Yeni düzenlemeyle kentsel dönüşüme tabi evde maliyet yüzde 8 daha ucuz olacak. Vatandaşlar artık, noter, tapu ve belediye harçları ile veraset ve intikal vergisi gibi masrafları yapmayacak. Yeni düzenlemeyle kentsel dönüşüme tabi evde maliyet yüzde 8 daha ucuz olacak.

Tapu harcı masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

Tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Tapu harç bedelleri, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

Noter harçları 2017!

2016 yılında uygulanacak noter harçları, 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte noter harcı 2017..

Konut devir masrafları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre konut devir işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte konut devir masrafları 2016..

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, bu süreçte hangi masraflar ödenir? 2016 tapu masrafları ne kadar?

noter harç masrafları Haberi

noter harç masrafları

Noter harçları kanunu!

Noter harçları ile ilgili mevzuat, 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda noter harç mükelleflerinden harç ödemesine kadar yasal esaslar bulunuyor. 


Noter Harçları

BİRİNCİ BÖLÜM

Mükellefiyet ve Muaflık


Mevzu

Madde 38-

Noter işlemlerinden bu kanuna bağlı (2) sayılı tarifede yazılı olanları noter harçlarına tabidir.

Pey akçesi, zamanı rücu, ücret tevkifi, cezai şart gibi bir akdin müeyyidesi kabilinden olan taahhütlerden, başlı başına bir akde konu olmadıkça harç alınmaz.


(903 sayılı Kanunun 5'inci maddesiyle eklenen fıkra) Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıfların kuruluş muameleleriyle bu vakıflara yapılacak bağışlamalar harca tabi tutulmaz.


Yetkili Makamların İstiyecekleri Suretler

Madde 39-

Kamu hukuku ile ilgili işlerde yetkili makamların isteyecekleri suretlerden harç alınmaz.


Mükellef

Madde 40-

Noter harçlarını, harca mevzuu olan işlemin yapılmasını isteyen kişiler ödemekle mükelleftirler.


İKİNCİ BÖLÜM

Harç Alma Ölçüleri ve Nispetleri


Harç Alma Ölçüleri

Madde 41-

Noter harçları (2)...