08 / 05 / 2024

Nükleer enerjiye en fazla yatırım

Nükleer enerjiye en fazla yatırım

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, ''Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi. Çin, Kurulu nükleer enerji kapasitesinde ise dünyada beşinci sırada bulunuyor.

Bitcoin madencileri nükleer enerjiyi tercih ediyor!

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan Bitcoin için madenciler nükleer enerjiye yönelmeye başladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

En büyük nükleer santral kapasitesi Çİn'den!

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, ''Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi. Çin, Kurulu nükleer enerji kapasitesinde ise dünyada beşinci sırada bulunuyor.

3. nükleer santrali Kırklareli'de mi olacak?

Ali Rıza Alaboyun, doğa katliamına neden olacak 3’üncü nükleer santralının Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarına sahip İğneada beldesine yapılmasının planlandığını açıkladı.

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

Akkuyu Nükleer Santrali'nde tek tehlike yakıt erimesi!

Güllüce, nükleer santrale ilişkin düşünülebilir en büyük kazanın ‘yakıt erimesi’ olacağını, santral çevresindeki alanla halkın radyasyondan korunacağını söyledi..

Kamyona sığan nükleer santral geliştirildi!

Dünyanın en büyük silah ve de savunma sanayi şirketlerinden ABD’li Lockheed Martin, bir kamyona sığabilen ve de 100 megavatlık güç üreten nükleer santral geliştirdiklerini açıkladı.

Şişli Cevahir Otel'in önünde nükleer santrale karşı eylem yapıldı!

Şişli'de bir kongre merkezinde gerçekleşen nükleer zirveye karşı toplanan karşıt bir grup eylem yaptı. Eylemciler, nükleer santrallere destek veren şirketleri takibe alacaklarını dile getirdiler.

Sinop'ta Nükleer Santral mitingi düzenlendi!

Bazı illerden otobüslerle kente gelen vatandaşlar, Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi"ne katıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Japon belgeseline konu oldu!

Japonlar, Türk halkının nükleer santrale bakışını merak etti. Türkiye’de nükleer santral inşa etmeye hazırlanan Japonya’nın devlet televizyonu, bir belgesel çekerek Türk halkının nükleer enerjiye bakışını ele aldı.

Gazi Üniversitesi'nde mühendis adaylarına nükleer santral dersi verildi!

Mühendis adaylarına nükleer santral dersi Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından (GÜYAP) Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen ve 3 gün süren buluşmanın bir bölümü de nükleer enerjiye ayrıldı...

Kazakistan'ın nükleer enerji çalışmaları devam ediyor!

Japonya 'daki nükleer sızıntı sonrası oluşan " Fukuşima sendromu "ndan kurtulmak gerektiğini savunan Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yakın gelecekte ucuz enerjiye olan talebin artacağını dile getirdi

Nükleer enerjiye en fazla yatırım Haberi

Nükleer enerjiye en fazla yatırım

Kurulu nükleer enerji kapasitesinde dünyada beşinci sırada bulunan Çin'in inşa halinde olan kapasitede ilk sırada bulunduğu bildirildi.


Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, "Çin'in onaylanmış ve inşa edilen yeni nükleer enerji projeleri yılda 32 milyon kilovat üretecek kapasitede. Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi.


Nur Bekri, Çin'in 2015 yılında 8,2 milyon kilovat ilave nükleer enerji kapasitesini faaliyete soktuğunu ve 8,8 milyon kilovat kapasiteli yeni santrallerin inşasını onayladığını belirtti.


Halihazırda 25,5 milyon kilovat kurulu nükleer enerji kapasitesine sahip olan ve tüketiminin yaklaşık yüzde 3'ünü nükleerden sağlayan Çin, 2020 yılında 58 milyon kilovat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.


Çin'in 2030'a kadar Rusya, Fransa, Japonya ve ABD'yi geride bırakarak nükleer enerji üretiminde dünyada birinci sıraya yükselmesi...