29 / 04 / 2024

nükleer santral inşaatı son durum

nükleer santral inşaatı son durum

Mersin Akkuyu'daki nükleer santral sahasında iş makineleri çalışmaya başladı. ÇED raporu olmayan santralda faaliyetin başlaması, tepki yarattı. Şirket yetkilileri ise "Santral inşaatı değil, taş ocağı açtık" diyor...

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu inşaatında çalışan ve Rusya'ya dönen kişiler karantinaya alındı!

Akkuyu nükleer santralinin inşaatında çalışan ve Sosnovıy Bor şehrine dönen kişiler karantinaya alındı...

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Murat Kurum: Önüne gelen inşaat yapamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Artık önüne gelen inşaatçı olamayacak. Biz yapacağımız düzenleme ile hem vatandaşın sorun yaşanmasının önüne geçeceğiz hem de inşaat sektöründe sağlıklı büyümenin yolunu açacağız" dedi.

Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girdi!

Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin kişiyi 1 milyar TL’den fazla dolandırıp kaçan Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girip yatırım yaptığı öğrenildi.

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

nükleer santral inşaatı son durum Haberi

nükleer santral inşaatı son durum

Mersin Akkuyu'daki nükleer santral sahasında iş makineleri çalışmaya başladı. ÇED raporu olmayan santralda faaliyetin başlaması, tepki yarattı. Şirket yetkilileri ise "Santral inşaatı değil, taş ocağı açtık" diyor. 


Santralla ilgili hazırlanan ÇED raporu halen ÇED Genel Müdürlüğü'nde onay bekliyor. Ancak Greenpeace ulaşan görüntülere göre sahada yoğun bir çalışma var. Yaşam alanları oluşturulmuş, iş makineleri ve kamyonlar hummalı bir çalışma içinde. Yapılan patlatmalar aksiyon filmlerini aratmıyor. Sorumlu şirket Akkuyu NGS ise yapılan çalışmaların nükleer santral inşaatı ile ilgili değil yalnız taş ocağı işletmesi ile ilgili olduğunu söylüyor. 


Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu mevkiine kurulması planlanan nükleer güç santralı için Rusya ile Türkiye arasında anlaşma imzalanmıştı. Santralla ilgili Akkuyu NGS (Nükleer Güç Santralı) hazırladığı ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü'ne sundu. 3...