27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 senesi bütçeleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 

Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin dünyaya entegre olduğu uluslararası kara yolu koridorlarının ülkeden geçen kesiminin yaklaşık 13 bin kilometre olduğuna dikkat çekerek, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ile Çin'den Türkiye'ye ulaşan yeni ipek yolunu,  Marmaray  üzerinden Avrupa'ya bağladıklarının altını çizdi. 

Ulaştırma ve haberleşme alanında son senede 250 milyar dolar yatırım yaptıklarına da dikkat çeken Uraloğlu, bugüne kadar 42 milyar dolar tutarında kamu özel işbirliği projesini hayata geçirdiklerine ve  6 milyar dolarlık projelerin de yapımını sürdürdüklerine vurgu yaptı. 

Uraloğlu, Bakanlık bünyesindeki tüm sektörlere bu sene 192 milyar 795 milyon TL yatırım ödeneği ayrıldığının altını çizerek, 2053 vizyonuyla ülkenin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını gelecek 30 yıl için planladıklarına dikkat çekti. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NIN 2. PİST İNŞAATI TAMAM 

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin dünyada küresel bir havacılık merkezi olmaya başladığını da dile getirdi ve 57 olan havalimanı sayısını 61'e yükselterek bu konumu daha da güçlendireceklerine vurgu yaptı. 

İstanbul Havalimanı ile ülkenin dünyanın bölgesel transit merkezlerinden olduğunun altını çizen Uraloğlu, "Gayri Safi Milli Hasıla'ya etkisi 23 milyar 750 milyon avro ekonomik etki sunan İstanbul Havalimanı'mızda açıldığı günden bugüne 177 milyonu aşkın yolcu trafiği yaşanmıştır. Çukurova Bölgesel, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane Havalimanları ile yenilenen Trabzon Havalimanı'nda yapım çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Kamu özel işbirliğiyle inşa edilen Çukurova Havalimanı'nı da 2024 Ocak'ta açmayı hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, Yozgat ile Bayburt-Gümüşhane havalimanlarını da 2025 yılında hizmete açacaklarını, Trabzon Yeni Havalimanı proje çalışmalarının da sürdüğünü aktardı. 

Uraloğlu, ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini iki katına çıkaracak 2. pist inşaatını tamamladıklarına ve yakında hizmete alacaklarına vurgu yaptı.   

Sabiha Gökçen Havalimanı nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklamasında "Esenboğa Havalimanı kapasitesini 3. pisti yaparak 30 milyon yolcuya, Antalya Havalimanını ise 80 milyon yolcuya çıkartıyoruz. Kayseri Havalimanı terminal binasıyla yıllık kapasite 5,5 milyondan 8 milyon yolcuya çıktı. Yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nı 2025 yılında bitirmeyi planlıyoruz" bilgilerini de verdi. 

Hatay Havalimanı'nın PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi Projesi'nin yapımını gerçekleştirdiklerini de belirten Uraloğlu, Kapadokya Havalimanı Terminal Binası'nın yenilenmesi ve 10 bin metrekarelik yeni terminal binası inşasının planlandığını, bunun yanı sıra Siirt Havalimanı için 3 bin 700 metrekarelik yeni terminal binasının yapılacağını da açıkladı. 

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Ankara'nın ilk Minimal Evler Fuarı başladı: 85 bin TL'den başlayan fiyatlarla istediğiniz evi alabilirsiniz!

Ford Otosan açıkladı! Transit Custom, “2024 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” oldu


Geri Dön