28 / 04 / 2024

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.



141 yıldır inşaat devam eden ve bu kapsamda dünyanın en uzun inşaatı olarak bilinen La Sagrada Familia' 3 yıl sonra bitecek.

141 YILLIK İNŞAATTA YOLUN SONU GÖRÜNDÜ

İspanyol mimar Antonio Gaudi ölmeden önce geride onlara eser bırakmıştı.  Mimarı öldüğünde henüz tamamlanamamış olan ‘La Sagrada Familia’ bazilikası, gece gündüz eserini düşünen mimarıyla yaşıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gaudi tam 97 yıldır gözbebeği olan eserindeki mezarında yatıyor. Ancak beklenmeye bir gelişme oldu. 141 yıldır bitmeyen inşaat için artık yolun sonuna gelindi. Yani 'La Sagrada Familia' planlara göre 3 sene sonra nihayet bitiyor. 

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden La Sagrada Familia 2026 da bitiyor!

DÜNYANIN EN İYİ MİMARLARI TARAFINDAN TAMAMLANMAYA ÇALIŞILIYOR

25 Haziran 1852’de dünyaya gözlerini açan çocuk, insanlık tarihine damga vuracak yapılar tasarlayan bir mimar olacaktı. Önünde çeşitli nedenlerle normalden 2 kat uzun süren bir mimarlık eğitimi, İspanya’nın  Barcelona’ya bıraktığı onlarca eser ve bittiğini hiç göremediği biricik eseri vardı. Onu 73 yaşında hayattan koparan tramvay kazası da yine 'La Sagrada Familia' uğruna yaşanmıştı.

7 Haziran 1926'da Gaudi, bitmek üzere olan eseri La Sagrada Familia'ya, Sant Felip Neri kilisesi manzarasından bakmak için yürürken kendisine bir tramvay çarptı.

Cebinde kimlik belgeleri olmadığı ve bir evsizi andıran kıyafetleri olduğu için, olay yerine gelenler tarafından işsiz, evsiz bir dilenci zannedildi. Böyle bir durumda kimse evsiz birine yardım etmediğinden, ilk anda acil yardımı alamadı. Tedavide gecikilmesi, dünyanın en özel mimarlık dehalarından birini hayattan kopardı. Öldüğünde sadece yüzde 20’si inşa edilebilen tasarımı, bugün dünyanın en iyi mimarları tarafından hâlâ tamamlanmaya çalışılıyor.

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden La Sagrada Familia 2026 da bitiyor!

HALK ARASINDA BİTMEYEN KİLİSE OLARAK BİLİNİYOR

Halk arasında 'bitmeyen kilise' olarak da bilinen La Sagrada Familia’nın yapımına 1882 yılında halkın yardımlarıyla başlanmıştı. 1882 yılından bu yana inşaatın bitmemesinin nedeni ise hâlâ sembolik olarak halkın yardımlarıyla yapımına devam ediliyor olması dikkatleri üzerine çekiyor.

Ayrıca Gaudi'nin karmaşık mimari tarzının çözülmesinin güçlüğü de süreci iyice uzatıyor. Muhteşem bir tasarıma sahip binanın çizimlerinin ve ilk yapım yöntemlerinin de 19’uncu yüzyıldan kalması ve günümüz teknolojisine uyarlanması da başka bir zorluk olarak görülüyor. 

2026-2028 yılları arasında biteceği tahmin edilen bazilikanın iç yapısını ayakta tutan kolonlar dallanıp budaklanan ağaçlar şeklinde tasarlandı.

Yapının içine girildiğinde ormanda dolaşma hissi uyanıyor. Gaudi, şehirde yaptığı tüm yapılardan elde edilen geliri bu yapıya yatırmıştı. La Sagrada Familia, 1984 yılında UNESCO tarafından "Antoni Gaudí'nin Eserleri" adı ile Dünya Mirası olarak ilan edilen yapılar arasında yer alıyor.

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Geri Dön