30 / 04 / 2024

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS Group AG tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda dünya genelinde dolar milyarderlerinin kaynağının miras olduğu ortaya çıktı. 



Zürih merkezli bir İsviçre bankası olan UBS Group AG'nın yaptığı açıklamada dünya genelinde milyarder sayısı 2022 ve 2023 yılları arasında yüzde 7 artışla 2 bin 376'dan 2 bin 542'ye, servetleri ise  yüzde 9 artışla 11 trilyon dolardan 12 trilyon dolara yükseldiği belirtildi. Verilere göre bu seneki dolar milyarderlğin kaynağının ise Miras olduğu tespit edildi. 

MİLYARDERLERİN SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 7 ARTTI!

Küresel olarak milyarderlerin serveti, önceki 12 ay neredeyse beşte bir oranında düştü.  2022-2023 döneminde ise Avrupa'daki tüketici ve perakende işletmelerine sahip milyarderlerin desteği ile kısmen toparlanarak, milyarderlerin sayısı geçen yıl dünya genelinde yüzde 7 artış kaydetti ve 2 bin 376'dan 2 bin 542'ye yükseldi. Milyarderlerin servetleri ise yüzde 9'luk bir iyileşme ile 11 trilyon ABD dolardan 12 trilyon ABD dolara çıktı.

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

BU SENEKİ MİLYARDERLİĞİN KAYNAĞI MİRAS!

UBS Group AG, servetleri yüzde 15 oranında artan sanayi şirketlerine sahip milyarderlerin servetlerinin arttığına dair erken işaretler olduğunu belirtti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; teknoloji ve sağlık alanında yenilikçi şirketlere sahip insanlar, son on yılda en büyük serveti biriktirdiğinin ortaya konulduğu raporda, UBS, enerji dönüşümünün ve bazı ülkelerde artan savunma harcamalarının arka planında sanayi şirketlerine sahip milyarderlerin servetlerindeki iyileşme eğiliminin devam edeceğini öngörüyor.

Bu seneki milyarder raporunda geçen sene servet biriktiren milyarderlerin çoğunun bunu girişimcilik yerine miras yoluyla yaptığı ortaya koyuldu. 

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

5.2 TRİLYON DOLARI ÇOCUKLARINA DEVRETTİLER

UBS Group AG Küresel Varlık Yönetimi Stratejik Müşteriler Başkanı Benjamin Cavalli'nin raporda yer verdiği bilgilere göre; binden fazla milyarder tahmini 5.2 trilyon ABD dolarını çocuklarına devrettiği ve bunun gelecek 20 yıl içinde daha fazla sayıda olacağını beklenildiği belirtildi.

UBS Group AG, geçen sene  53 mirasçıya toplam 150.8 milyar dolar miras kaldığını ve 84 yeni milyarderin de gelirinin 140.7 milyar doları aştığını kaydetti.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Türkiye dünya milyarderleri listesinde 4 basamak fırladı!

Milyarder yatırımcıdan son dakika uyarısı geldi: Gayrimenkulde büyük deprem olacak!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön