08 / 05 / 2024

nükleer santralin yanına tatil köyü

nükleer santralin yanına tatil köyü

Mersin'in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyuna 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Tatil köyünü yaptıran Ulu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu bizim hiçbir endişemiz yok" dedi.

Mert Başaran: Vatandaşlığı alan 3 yıl sonra evini satıyor, vatandaşlık yanına bonus kalıyor! 

Ekonomist Mert Başaran, ülkemizdeki yabancıların vatandaşlık alabilmek için konut satın aldıklarını ve süresi dolunca da konutları sattıklarını belirterek ''vatandaşlık yanına bonus kalıyor'' ifadesini kullandı.

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

İrem Derici ailesinin yanına taşındı!

Saplantılı hayranını savcılığa şikayet eden İrem Derici, korktuğu için evinden taşınma kararı aldı. Derici, ailesinin yanına yerleşti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

nükleer santralin yanına tatil köyü Haberi

nükleer santralin yanına tatil köyü

Mersin'in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyuna 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Ramazan Bayramı ile birlikte hizmete girecek tatil köyü tamamlandığında 20 milyon liraya mal olacak. Tatil köyünü yaptıran Ulu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu. nükleerle bilinci sınıl' tatil köyünü yan yana getirdik. İspanya'da benzer projeler var. Bizim hiçbir endişemiz yok. Buranın bir turizm cenneti olacağına inanıyoruz." dedi. Yönetim Kumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu, tatil köyünün Rusların talebi üzerine inşa edildiğini fakat Rusların ortaklığının söz konusu olmadığını belirterek, " Tamamen Ulu İnşaat'ın kendi projesi. 


Buraya 20 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Rus ortaklığımız yok ama Rusların böyle bir yere ihtiyacı olduğuna yönelik talepleri var. Nükleer santrali kuracak olan Akkuyu MİS. burada...