03 / 05 / 2024

Nur Sultan Camii

Nur Sultan Camii

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Sembol İnşaat tarafından inşa edilen ve ülkenin en büyük camisi olan Hazret Sultan Camii, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katıldığı törenle açıldı

Kazakistan'da AVM'ler açıldı!

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da karantina önlemleri gevşetilirken bugün alışveriş merkezleri hizmete açıldı.

Kazakistan'da inşaat şirketleri çalışmaya başlayacak!

Kazakistan'da, koronavirüs hastası sayısı 1757 oldu. Ülkenin Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde inşaat şirketlerinin koronavirüs tedbirlerini eksiksiz uygulaması koşuluyla çalışmasına izin verildi...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

21. Astana Build 2019 fuarı başladı!

Kazakistan Nur Sultan'da 21. Astana Build 2019 Uluslararası inşaat malzemeleri fuarı kapılarını açtı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Kartal Maarif-i Sultan Camii’nin bahçesi yenilendi!

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan Maarif-i Sultan Camii’nin bahçe kısmında yenileme çalışmalarına başladı.

Suluova Nur Camii açıldı!

Suluova Belediye Fatih Üçok, Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle Hacı Hayta Mahallesinde yapımı tamamlanan Nur Camii’nin açılış törenine katıldı.

600 yıllık Daye Hatun Camii hizmete açıldı!

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Bilecik Sultan Abdülhamid Han Camii inşaatı başlayacak mı?

Bilecik'e yapılması planlanan Sultan Abdülhamid Han Camii'nin tabelası aradan geçen yıllara rağmen dimdik ayakta dururken, inşaatın henüz başlamaması ise dikkat çekiyor.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Beyaz İnşaat Mihmandar Eyüp 2017'de teslim!

Mihmandar Eyüp, iş ve alışveriş merkezlerine, okullara, hastanelere, toplu taşımaya ve Eyüp Sultan Camii’ne yakınlığı ile kusursuz bir alternatif sunuyor. Beyaz İnşaat Mihmandar Eyüp 2017'de teslim...

Nur Sultan Camii Haberi

Nur Sultan Camii

Sembol İnşaat açıklamasına göre, 8 bin kişilik kapasiteye sahip Astana Hazret Sultan Camii’nin açılış törenine, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Sembol İnşaat Kurucuları Fettah Tamince ve Aytekin Gültekin katıldı. Camiinin açılışı Nazarbayev’in doğum günü olan 6 Temmuz’da gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Fettah Tamince, Kazakistan’da son dönemlerde inşa edilen önemli yapılara imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ”Sembol İnşaat olarak Astana Arena Stadı, Han Çadırı, Barış Piramidi, Rixos President Astana, Bağımsızlık Sarayı, Ulusal Askeri Akademi, Nazarbayev Üniversitesi ve Astana Medya Merkezi gibi önemli yapıları kısa sürede başarıyla tamamladık. Ülkenin sembolü haline gelen kültürel, askeri ve sosyal yapılara Sembol İnşaat olarak imza attık. Bugün de Astana’da Hazret Sultan Camii ile ülkenin en büyük camisini Kazakistan’a armağan ediyoruz” diye konuştu.


Kapasitesi 8 bin kişilik


Toplamda 17 bin metrekarelik...