30 / 04 / 2024

Nurettin Mavuk kim

Nurettin Mavuk kim

Kurtköy’deki Work-Square projesini hayata geçiren MVK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Mavuk kimdir? Nurettin Mavuk'un eğitim ve iş hayatı ile Work-Square projesi ile ilgili bilgiler...

MVK Yapı Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Pendik Şubesi açıldı!

MVK Yapı Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Pendik Şubesi, Erdinç Mavuk, Nurettin Mavuk, Hacı Ertürk Mavuk Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon 100 bin TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Pendik'te açıldı.

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Nurettin Canikli Halkalı gümrüğündeki yangın için incelemede bulundu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yanan depoda incelemelerde bulundu.Canikli: "Gümrüklemesi yapılan ancak yangında zayi olan malların vergilerinin geri ödenmesi söz konusu değil" dedi.

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Nurettin Eroğlu: Yabancının beklentisi kalıcı oturum!

Dünyanın en prestijli gayrimenkul şirketlerinin katıldığı Cityscape Global'da, Eroğlu Gayrimenkul projeleri yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Nurettin Eroğlu, fuarın ilk gününden itibaren büyük bir ilgi gördüklerini söyledi.

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Nurettin Eroğlu: Yabancı yatırımcıların kalıcı oturum beklentisi var!

Cityscape Global'da, Eroğlu Gayrimenkul projeleri yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, fuarın ilk gününden itibaren büyük bir ilgi gördüklerini söyledi...

Nurettin Mavuk kim Haberi

Nurettin Mavuk kim

Nurettin Mavuk kimdir?

Nurettin Mavuk, Kurtköy’deki Work-Square projesini hayata geçiren MVK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Malatyalı Hacı Ahmet Mavuk’un oğlu olan Nurettin Mavuk, MVK Yapı'yı oğulları ile yönetiyor.


1972’den beri Kadıköy Bağdat Caddesi ve civarında konutlar yapan Nurettin Mavuk'un babası Hacı Ahmet Mavuk, 1961 yılında Malatya’da kurduğu şirketi MVK Yapı ile girdiği inşaat sektöründe  1961-1972 yılları arasında Malatya’da Buğday Pazarı, Bakırcılar Çarşısı gibi Malatya’nın ilk toplu işyeri projeleri, yürüyen merpenli ve asansörlü ilk modern iş merkezi ve ilk apartmanı da dahil olmak üzere pek çok konut ve işyeri inşaatı yaptı.


MVK Yapı’nın Malatya’dan İstanbul’a taşındığı 1972 yılından bu yana ise İstanbul Anadolu Yakası’nın Bostancı, Küçükyalı, Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy, Kozyatağı gibi önemli noktalarında bulunan kendi arsalarında gerçekleştirdiği konut ve işyeri projeleri inşa edildi.


MVK...