12 / 05 / 2024

Nurs Köyü ziyaret

Nurs Köyü ziyaret

Nurs Köyü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hikmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 80 bin kişinin köyü ziyaret ettiğini söyledi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Bayburt Gençosman Köyü'nde kalıcı konutlar yapılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 29 Ağustos'ta 10 evin kullanılamaz hale geldiği yangının yaşandığı Bayburt merkeze bağlı Gençosman köyünü ziyaret etti. Ağbal, bir an önce kalıcı konutların yapılmasını amaçladıklarına dikkati çekti.

BJK, Vodafone Arena'yı ziyaret etti!

Beşiktaş Futbol Takımı, kısa zaman sonra maçlarını oynamaya başlayacağı yeni stadı Vodafone Arena'yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle...

Mimarlar Odası Şube yöneticileri mimarlık ofislerini ziyaret ediyor!

Mimarlık Ofislerini ziyaret ederek, ofis sahibi mimarlar ve ofislerde ücretli çalışan mimarların sorunları ve çözüm önermelerini yerinde tartışma hedefiyle başlatılan ziyaretlerde Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri Hatırlı Mimarlık ofisine konuk ol

Altın Köy müze evleri beğeni topluyor!

Altındağ Belediyesi Altınköy Açık Hava Müzesi sınırları içinde yer alan Oyuncak Müzesi, Köy Müzesi ve Etnografya Müzesi her geçen gün daha fazla ziyaret ediliyor.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

Rizom Tatil Köyü'ne talep yoğun!

Muhafazakâr tatil sektöründe hizmet veren Rizom Tatil Köyü, Körfez bölgesi iş adamlarının akınına uğradı. İş adamları, eşleri ve çocuklarıyla gelerek hem ticaret hem ziyaret yapıyor.

Hasankeyf Ekolojik köy projesi için mağara evler incelendi!

Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel ve Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, Batman iline bağlı Çayüstü (Beda) köyü ve köye bağlı Zerekiye mezrasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti!

Melik Gökçek'in öncülüğünde tüm ilçe belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. Ziyaret öncesi Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelen başkanlar, Köşk'e birlikte hareket etti.

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Nurs Köyü ziyaret Haberi

Nurs Köyü ziyaret


Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü geçen yıl yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.


Nurs Köyü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hikmet Okur,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 80 bin kişinin köyü ziyaret ettiğini söyledi.


Köye bazen bir gün içinde 7 ayrı ülkeden ziyaretçi geldiğini belirten Okur, ''Azerbaycan, Rusya, İran, Irak, Suriye, Amerika, Avustralya ve Arabistan'dan da ziyaretçiler geliyor. Burada olduğum zamanlarda kendilerini gezdiriyorum. Köye gelenler bir gece konaklamak istiyor. Ancak yerimiz 40 kişilik olduğundan kalacak yer sıkıntısı yaşanıyor. İnşallah ileriki zamanlarda 400 kişinin kalabileceği bir misafirhane yapmayı düşünüyoruz. Bunun için de destek bekliyoruz'' dedi.


Okur, Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında köyün çevre düzenlemesi yapıldığını ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasıyla misafirlerin ziyaretlerini...