01 / 05 / 2024

Başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti!

Başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti!

Melik Gökçek'in öncülüğünde tüm ilçe belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. Ziyaret öncesi Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelen başkanlar, Köşk'e birlikte hareket etti.



Melik Gökçek'in öncülüğünde tüm ilçe belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. Ziyaret öncesi Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelen başkanlar, Köşk'e birlikte hareket etti. Kabule hac için Suudi Arabistan'da bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'le, yurtdışında bulunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki dışındaki tüm başkanlar katıldı. Gökçek ve aralarında CHP ve MHP'lilerin de olduğu 23 ilçe belediye başkanının katıldığı görüşmede eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erdoğan'ın kurmayları da hazır bulundu. 



"PARA HIRSI KENTLERİ ÖLDÜRÜYOR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren görüşmede belediye başkanlarına Ankara'ya ilişkin gözlemlerini ve önerilerini aktardı. Erdoğan, son dönemde dikey yapılaşmanın hızla arttığına işaret ederek, İstanbul'da bunun olumsuz sonuçlarının ortaya çıktığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlarla yaklaşık 1 saat görüştü dikkat çekti. Para hırsının kentleri öldürdüğünü belirten Erdoğan, başkanlara, "Dikey yapılaşmaya müsaade etmeyin. Yapılaşmayı yatay yapmak daha iyi oluyor.  Ankara  bir Selçuklu şehri. Mimari ruh olarak Selçuklu mimarisini kullanın" önerilerinde bulundu. Erdoğan ayrıca kültürel anlamda Başkent'in gelişmesi gerektiğini ifade ederek, müze sayısının artırılmasını istedi. Erdoğan, belediye başkanlarına da söz verdi. Söz alan belediye başkanları, belediyelerin gelir ve kaynak sıkıntılarından yakındı. 


POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİ 

Toplantıya katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ise Bütünşehir Yasası ile maddi J dengenin Büyükşehir Belediyeleri lehine bozulduğunu belirterek, ilçe belediyelerinin mağdur olduğunu anlattı. Çankaya'nın, Başkent'in Başkenti olduğunu belirten Taşdelen, Meclis'i, Bakanlıkları, büyükelçilikleri barındılar, yabancı misafirler geldiğinde adeta devleti temsil eden Çankaya'ya, diğer dünya başkentlerinde olduğu gibi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi için pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi. 



MÜTEAHHİTLER İSTİSMAR EDİYOR 

harçtan muaf tutulmasını sağlayan uygulamanın müteahhitler tarafından istismar edildiğini, belediyelerin gelir kaybına yol açtığını belirtti. Erdoğan, konunun hükümetle görüşülmesi gerektiğini belirterek, "Bu uygulama farklı bir düşünceyle hayata geçirilmişti. Amacını aşmış" yorumunu yaptı. Bazı belediye başkanları ise kent merkezinde bazı imarlı alanların hala mera alanı olarak görülmesinden yakındı. 



Habertürk Ankara


Geri Dön