30 / 04 / 2024

Nusaybin yüksekokul arazisi

Nusaybin yüksekokul arazisi

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçeye Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

6 yılda 3 milyar 724 milyon metrekarelik hazine arazisi satıldı!

17 yılda 3.7 milyar metrekare büyüklüğünde kamu arazisi özelleştirildi. 2003 ve 2019 yıllarında Hazine’ye ait 2.1 milyar metrekare orman vasfını yitirmiş alan, 971 milyon metrekare arsa ve 586 milyon metrekare tarım arazisi satıldı.

Kaybedilen tarım arazisi miktarında büyük düşüş!

Türkiye'nin son 30 yılda ortalama 2,7 milyon hektar tarım arazisi kaybettiğini vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “Tarım vasfını kaybeden arazi miktarı senelik 120 bin hektar”dedi.

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

Nusaybin'de yüksekokul için arazi tahsisi!

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçeye Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

Nusaybin'de evleri yıkılan vatandaşlar kira yardımı bekliyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde evleri yıkıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uzlaşan vatandaşlara 3 aydır kiraları ödenmiyor.

Niğde'de yıkılan devlet hastanesinin arazisi TBMM'de!

Niğde'de yıkılan devlet hastanesinin arazisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

8 üniversitede yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu!

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verildi.

Nusaybin yüksekokul arazisi Haberi

Nusaybin yüksekokul arazisi

Mardin Nusaybin Belediyesi, ilçede Meslek Yüksekokul yapılması için Üniversite yönetiminin istediği Gırnavaz Mahallesinde bulunan yaklaşık 2 dönümlük araziyi tahsis etti.

Nusaybin Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve üniversite yönetiminde meydana gelen bir heyet Temmuz ayında Nusaybin Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiği ilçe, Meslek Yüksekokulu için belediyeye ait iki ayrı bölgeyi inceledi.

Gırnavaz Mahallesi'nde yapılan incelemeler sonucunda mevcut binanın yeterli olmadığını söyleyen Rektör Ağırakça, arsa mülkiyetinin belediyede kullanım hakkının kendilerine verilmesini talep etti ve konu Nusaybin Belediye Meclisi gündeme geldi.

Yapılan görüşmeler sonrasında Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede bir an önce Meslek Yüksekokulu ve bağlı öğrenci yurdunun yapılması için belirlenen arsanın üniversiteye tahsis edildiği açıklandı.

Nusaybin Belediyesi tarafından Eş Başkanlar Av. Semire Nergiz ve Ferhat Kut...